Családi vállalkozásban készült a Cimbalom Brothers új albuma

2018/06/17  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Egy exkluzív cimbalom duó két kiváló cimbalmostól, akik nem csak virtuóz tudásukat, de testvéreiket is magukkal hozták ebbe az egyedülálló produkcióba, melynek végeredményeként született meg a Cimbalom Brothers új albuma.

Családi vállalkozásban készült a Cimbalom Brothers új albuma

Lisztes Jenő az elmúlt 10 évben Roby Lakatos zenekarával bejárta a világ legnagyobb koncert termeit, New Yorktól-Mumbai-ig, Sidneytől Moszkváig, ahol elkápráztatta a közönséget virtuóz cimbalomjátékával, melyben a jazz és a hagyományos magyar cigányzene ötvöződik. Unger Balázs - a Cimbaliband cimbalmos frontembere - az autentikus magyar népzene és a Balkán cimbalomfutamaival fűszerezi ezt az egyedülálló zenei projektet. Két cimbalom egy színpadon már maga egy kuriózum, de a Cimbalom Brothers még erre az élményre is rátesz egy lapáttal! Bali magával hozta testvérét Unger Gergő gitárost is a produkcióba, aki köztudottan a Cimbaliband "motorja". Esetünkben nemcsak a gitárt pengeti majd a színpadon, hanem koboz és brácstambura is előkerül tokjából! Jenő pedig öccsét, Lisztes László nagybőgőst állította "hadrendbe", aki több éven keresztül muzsikált vele Roby Lakatos zenekarában. Laci amellett, hogy otthonosan mozog a hagyományos magyar cigányzenében, a jazz és a Balkán dallamvilága sem áll távol tőle. A Cimbalom Brothers egy újabb, különleges, igazán szerethető szintre emeli hungarikumunkról, a magyar cimbalomról alkotott képünket. A publikum eddig még soha nem tapasztalt zenei élménnyel lesz gazdagabb, a két híres muzsikus család közös műsorától!

Lisztes Jenő - cimbalom
Unger Balázs - cimbalom 
Unger Gergő - gitár, koboz, tambura
Lisztes László - nagybőgő, basszusgitár

Cimbalom Brothers, album, lemez

 

 

Szólj hozzá!


 Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!
Új koncertek