Egy este – 25 versenyző: vasárnap folytatódik a Budapest Open Mic

2023/09/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Szeptember 24-én 17.00 órai kezdettel folytatódik Budapest Open Mic rendezvénysorozat, amely elsősorban feltörekvő rap és trap előadóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget nyolc héten át – megannyi nyeremény ígéretével.

Egy este – 25 versenyző: vasárnap folytatódik a Budapest Open Mic

A versenyen túl a teljes program még nagyobb szakmai fókuszt kap, ugyanis az open mic bulikat zeneipari workshopok előzik meg, ahol olyan témák kerülnek nagyító alá, amelyek elengedhetetlenek a zenei karrierépítéshez. Nyolc hét, nyolc alkalom, nyolc téma kerül terítékre, a szövegírás, -értelmezéstől kezdve, a zenei producer szerepén át a vizuális koncepcióig, a zenei terjesztésig, a menedzsment fontosságáig vagy akár a magyar hiphoptörténetig.

A Subkult Production által szervezett BOM nem egyszerűen egy újabb tehetségkutató, sokkal inkább egy olyan személyiségépítő és egyben közösségteremtő kezdeményezés, amely figyelemmel kíséri a nyertesek útját a teljes ismeretlenségből a nagyközönséggel való első találkozásig  és azon túl.  A versenyen túli workshop során ezúttal a zeneterjesztés és a kommunikáció kerül a középpontba.

Az idei Budapest Open Mic eseményei szeptember 3-án indultak és tartanak nyolc héten át minden vasárnap délután Budapest legszebb teraszán, a pesti alsó rakparton,  a Város és Folyó Egyesület (Valyo) szervezésben létrejött RakPARTon  és a Viadukt Teraszon. A versenyen való részvétel előnevezéshez kötött, de a versenyt követő bulikon mindenki szabadon mikrofont ragadhat.

A versenyzők produkcióit idén a színtér leginkább felkapott újgenerációs hármasa zsűrizi:
Sisi, a magyar hiphopba berobbant üde színfoltja, aki a Spotify Equal Hungary nagyköveteként már a New York-i Times Square óriáskivetítőjén is szerepelt, Lil Frakk, a hazai trap szcéna egyik legismertebb figurája, a Sávlekötő podcast házigazdája, valamint a titokzatos-maszkos producer, Hundred Sins, aki a fiatal feltörekvő zenei generáció legnagyobbjaival dolgozik együtt. 

A szeptember 24-i menetrend:

16:30 Regisztráció
NINCS HELYSZÍNI REGISZTRÁCIÓ, csak az előre egyeztetett és lefixált időpontra jelentkező versenyzők tudnak aznap beregisztrálni a versenyre! Az a kérés, hogy időben érkezzetek 16:30-ra, mert lemaradtok a versenyről! Aki az egyszer már módosított időpontján sem jelenik meg a regisztráción, a versenyből automatikusan kizárásra kerül.

17:00 - Zenei workshopok – Kommunikáció, zeneterjesztés
Negyedik workshopunk ez alkalommal a disztribúció, a zeneterjesztés és a kommunikáció körül forog majd. Nagyon izgalmas, hogy most a WMMD tartja a workshopot, és biztosak vagyunk benne, hogy rendkívül kreatív és inspiráló lesz!

Előadók: Raul, Filo, Tibes

Nemcsak meghallgathatjátok a történeteiket, hanem interaktív beszélgetéseken és gyakorlati bemutatókon keresztül meg is oszthatjátok a gondolataitokat és kérdéseket tehettek fel nekik. Minden itt tanult új trükk hozzájárul majd ahhoz, hogy tehetségetek még jobban kibontakozhasson.

19:00 - A negyedik selejtező
A negyedik vasárnapon huszonöt versenyző lép egymás után a színpadra.

21:00 - Open mic
A buli nem áll meg! Akik nem vállalnak versenyt, de szívesen megmutatnák tehetségüket, most itt a lehetőség!

A novemberi Akváriumban megrendezésre kerülő díjátadó során derül ki, hogy ki a BOM közönségkedvence és a zsűri által legjobbnak ítélt előadója, akik a szponzorok jóvoltából értékes nyereményekkel, szakmai mentorációval, élő fellépési lehetőséggel, videóklippel, szponzorációs lehetőségekkel és egyéb szakmai díjakkal gazdagodnak.

A díjakról itt írtunk.

Budapest Open Mic, RakPART, Viadukt Terasz

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek