Ennek sosem lesz vége: 2022-ben is elmarad a jubileumi Rockmaraton

2021/11/05  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A szervezők ma a FB-on közölték a rossz hírt, amelyet most teljes terjedelmében közlünk.

Fotó: Rockmaraton 2019
Lassan két éve húzódik ez a járványhelyzet, ami alapjaiban forgatta fel az életünket. A 2019-es telt házat követően még eufórikus örömben terveztük a több évtizedes munkánkat megkoronázó 30. jubileumot – mindhiába. A bizonytalanság, a szakmaiatlan kormányzati döntések és ésszerűtlen szabályozások egész sora tette tönkre két nyarunkat is.
Most az őszi falevelekkel együtt megjött a negyedik hullám, az esetszámok és a halálozások már meghaladják a tavalyit, és újra egyre többen beszélnek korlátozásokról. Nincs ma olyan ember, aki meg tudná tippelni, mi lesz jövő nyáron.
Lesznek koncertek?
Lesz védettségi igazolás?
Lesznek nemzetközi turnék?
Harmincadik jubileumot csak úgy van értelme ünnepelni, ha az megkoronázza és nem megszégyeníti az elmúlt harminc évet. Be kellett látnunk, hogy ennek a koronázásnak a körülményei nem lesznek adottak 2022-ben sem – mi pedig nem akarunk lejáratni egy harmincéves kultuszt, amiért ennyit dolgoztunk és amihez ennyi ember kötődik érzelmileg.
Ezért fájó szívvel, de meghoztuk a nehéz döntést: 2022-ben sem szervezzük meg a 30. születésnapi Rockmaraton Fesztivált. 
(Az igazán fanatikus rajongóinknak jövőre is tervezünk egy pótrendezvényt, azonban azt még az ideinél is sokkal kisebbnek szánjuk, amolyan megemlékezésnek, szűk családi körben. A részletekről a szokásos csatornáinkon értesülhettek majd.)

 

Rocmaraton, covid, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek