Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni!

2020/10/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

S ezt nem akárki mondta, hanem Bogányi Gergely, s ráadásul nem is a saját hangszeréről: a futurisztikus kinézetű Bogányi-zongorák ugyanis már mind elkeltek, az utolsót, a tizediket a müncheni Deutsches Museumban helyezték el. Viszont az a hangszer, amiről így vélekedett, egy Yamaha – és ma avatják fel Zalaegerszegen.

A fotó a próbán készült (Városi Hangverseny- és Kiállítóterem/FB)

Bogányi Gergely pedig úgy került a történetbe, hogy éppen ő játszik először a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem prémium kategóriás hangszerén.

A felsőkategóriába tartozó Yamaha zongorát a hangversenyterem korábbi, több mint 100 éves zongorája helyett sikerült beszerezni – mondta el az MTI-nek Tóth László intézményegység-vezető. A zongorán az előadó bármilyen érzelmet közvetíteni tud. A hangszer mechanikája tökéletesen működik, más hangszíne van a finom és megint más az erőteljes játéknál – hangsúlyozta a zongoraművész.     

"Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni" – idézte fel az intézményegység-vezető Bogányi Gergely – zongorajátéka után elhangzott – kijelentését. A természetes, homogénfából, kézimunkával, Japánban gyártott hangversenyzongorát a hamburgi bemutatóteremben választották ki. A 27 millió forint értékű hangszert kedvezményes áron, mintegy 20 millió forintért vásárolták meg. (Összehasonlításként: egy Bogányi-zongora 76 millió forintba került.)

A pénteki zongoraavató koncerten Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Schumann-szólóműveket (a Gyermekjeleneteket és a C-dúr fantáziát) játszik. A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Sándor János karmester vezényletével az A-moll zongoraverseny csendül majd fel a zalaegerszegi hangversenyteremben.     

November 20-án Ránki Dezső kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ad hangversenyt a zalai megyeszékhelyen.  

A későbbiekben a szuper hangversenyzongorát a zalaegerszegi zeneiskola növendékei, a helyi zenei együttesek, egyesületek is használhatják majd, felhívjuk a figyelmüket, hogy ezt NE csinálják vele! :)

 

zongora, Yamaha, Bogányi, Zalaegerszeg

 

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek