Nem harsány KACAJ a zongoránál – amikor a dal rendelkezik saját sorsáról

A Kacaj bemutatkozó lemeze idén nyáron debütált. Az Utólag színezett korongról választották ki a "Zongorást", amelyhez legutóbbi klipjüket forgatták.

Nem harsány KACAJ a zongoránál – amikor a dal rendelkezik saját sorsáról
Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja

Újra gurul a zongora a tízéves Magyar Tavak Fesztiválján

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál.
 
Fotó: Krebsz Albert

A Cziffra Fesztivál zárása után is nyílnak a zongoravirágok

Az idei Cziffra Fesztivál véget ért, de a Cziffra György-emlékév folytatódik: március 12-én 13.30-kor Zongoravirágok címmel tehetséges, fiatal zongoraművészek adnak rövid koncerteket és helyeznek képzeletbeli virágot Cziffra György zongorájára.
 
 
A fotó illusztráció, az önkormányzat nem közölt képet a hangszerről.

Elajándékoznának egy több mint 100 éves Karl Hamburger zongorát

Igaz, a kiselejtezett hangszer mechanikája és húrozata elöregedett, szakértői vélemény alapján felújítani nem érdemes – de azért csak nem kellene a szemétdombon végeznie...
 
A fotó illusztráció (musictech.net)

Egy különleges zongora búcsúdala

Egy kalandos nyarat és egyben első szóló EP-jét zárta le Zalai Richard új, egyszerűen csak Finale-ra keresztelt dalával. A rövid videót is kapott szám tulajdonképpen egy, a romániai Summer Daze fesztiválon született improvizáció, amely pontot tesz az album végére – és egyben egy...
 
A fotó a próbán készült (Városi Hangverseny- és Kiállítóterem/FB)

Ennél jobb zongorát nem lehet készíteni!

S ezt nem akárki mondta, hanem Bogányi Gergely, s ráadásul nem is a saját hangszeréről: a futurisztikus kinézetű Bogányi-zongorák ugyanis már mind elkeltek, az utolsót, a tizediket a müncheni Deutsches Museumban helyezték el. Viszont az a hangszer, amiről így vélekedett, egy Yamaha –...
 
Fotó: Penart Nub News

A hátán viszi fel a zongorát!

És tényleg! A penarti Max Glover valóban a hátán vitte fel a 200 font súlyú (kb. 90 kiló) pianínót a 1007 méteres Garth-hegy (nézőpont kérdése, neki az volt) tetejére a 30 fokos emelkedőn... Mindez 3,5 óra alatt sikerült neki.
 
 
Fotó: Soonios/Pexels

Ezért van a zongoraünnep az év 88. napján

A Piano Dayt, azaz A zongora napját hatodik éve ünnepeljük világszerte, negyedik éve Magyarországon is. A zongoraünnep a hangszer billentyűinek száma alapján minden esztendő 88. napján zajlik (idén a szökőév miatt ez a 89. nap).
 
Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Nem húzta sokáig rongálás nélkül a pécsi vasútállomás zongorája

Mindössze három nyugodt hetet élt meg a pécsi vasútállomásra adományként kihelyezett közösségi zongora. Valaki úgy gondolta, feszültséglevezetésnek tökéletes darab, így azonnal tönkre vágta a helyiek új játékszerét.
 
Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Valaki egy gyönyörű zongorát adományozott a pécsi vasútállomásnak

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély ajándékozta a vasútállomásnak.
 
Fotó: MÁV

Alpaka a vasútállomáson

A MÁV Zongora a vasútállomáson című akciójának köszönhetően a pécsi vasútállomáson adott koncertet Reményi Ferenc zongoraművész. A biztonság kedvéért vitt magával pár alpakát is... – írja a HVG.
 
Koncerttel emlékeznek meg Oroszországban a Budapesten elhunyt zongoraművészről

Koncerttel emlékeznek meg Oroszországban a Budapesten elhunyt zongoraművészről

Magával az eseménnyel kapcsolatban eléggé szűkszavú az MTI közleménye, ennyit tudunk csak. Egyre valószínűbb, hogy szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg a fiatal orosz zongoraművész, Elina Valieva vasárnap Budapesten.
 
R.I.P.

Élt 27 évet – tehetséges zongoraművész volt a lipótvárosi hosteltragédia áldozata

Elina Valijeva zongoraművész számos nemzetközi díj nyertese volt, az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek