Ez történt, amíg karácsonyoztunk

2022/12/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Nem mondhatjuk, hogy ilyentájt tódulnak a hírek, ezért körülnéztünk, mit is írt a hogyishívják... Rossz hírrel kezdjük, de ígérjük, a vége jó lesz.

Fotó: Daily Record

Meghalt Maxi Jazz, a Faithless énekese

A zenészt még december 23-án érte a halál, amelynek okáról egyelőre nincs információ, 63 éves volt. 

A Faithless, amely többször fellépett Budapesten, többek között a Sziget Fesztiválon, 2011-ben oszlott fel. Maxi Jazz 2015-ben alapított új bandát Maxi Jazz & The E-Type Boys néven, amelyben énekesként és gitárosként is aktív volt.

 

Pénzt gyűjtenek, hogy a Last Christmast soha többé ne kelljen hallaniuk

Egy svéd pár annyira megcsömörlött a számtól, hogy elhatározták, mindent megtesznek, hogy soha többé ne kelljen hallaniuk. Tomas Mazetti és felesége, Hannah elkezdett pénzt gyűjteni, hogy megvásárolhassák a dal tulajdonjogát, hogy aztán senkinek ne engedélyezzék a sláger lejátszását. Ehhez legalább 13 millió fontra (kb. 5,9 milliárd forint) lenne szükségük. Eddig viszont csak a töredéke, 51 533 font (kb. 23,4 millió forint) jött össze, amit 327 adományozó ajánlott fel nekik. Éas még a Warner Chappell Music UK-kal is egyezségre kell jutniuk...

6+1 dolog, amit esetleg nem tudtál a Wham! utolsó karácsonyáról

6+1 dolog, amit esetleg nem tudtál a Wham! utolsó karácsonyáról

 

Boldogság: Kulcsár Edina és G.w.M. karácsony alkalmából egy új közös dallal jelentkezett

A nóta azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, ugyanis hiába a 320 ezernél is több megtekintés, több mint 11 ezer ember dislike-ot nyomott a videóra, ami toronymagasan lenyomta az 5 ezres like-olók arányát.

 

 

Agykutató is fellép a magyar zenei fesztiválon

Dr. Freund Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas agykutató és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közös estjén, március 5-én a Magyar Zene Házában megtudhatjuk, mi is a kapcsolat a két világ között. A nemzetközi elismertségű tudós előadásából megismerhetjük a kreatív gondolkodóképesség fejlődésének agyi mechanizmusait, továbbá szó lesz az érzelemgazdagság, a motiváció szerepéről a hatékony tanulásban, valamint arról, hogy a művészettel nevelés milyen hatással van belső világunk fejlesztésére és ezen keresztül a kreativitásra. Balázs János saját improvizációkkal és parafrázisokkal demonstrálja mindazt, amit előtte szavakkal mutat be Freund Tamás. Az est végén meglepetésként egy kis is örömzenélésben is része lehet a közönségnek. Mindezt a Cziffra Fesztivál keretein belül.

Felavatták Fényes Szabolcs szobrát és megnyílt a Budapesti Operettszínház centenáriumi kiállítása (MTI)

Soha nem látott karácsonyi produkció: Presser Gábor és Zorán együtt énekelte az Ünnep című dalt

A magyar zenei élet két legendás alakja olyan produkciót adott elő szenteste, ami nemcsak a nézőknek, de a Fókusz stábjának is ajándék volt. A négy évtizede született dalt még sosem énekelték együtt, Presser Gábor pedig csak egyetlen egyszer énekelte el az elejétől a végéig, amikor megmutatta Zoránnak. 

 

 

lapszemle, Maxi Jazz, Last Christmas, Cziffra Fesztivál, Kulcsár Edina, G.w.M., Presser Gábor, Zorán

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek