Ezek a legjobb magyar klipek

2019/10/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Csütörtök este az Akváriumban kiderült, hogy kik készítették az elmúlt év legmenőbb zenei videóit. A 04. Magyar Klipszemlén Hajós András és Fluor vezénylésével harminc szakmabelit díjaztak. A fődíjjal járó pénzt, sikert, csillogást a Carson Coma vitte el.

Ezek a legjobb magyar klipek

2015-ben indult a rendezvény a Toldi Moziból, majd követte a budapesti Anker't klub, de hamar kinőve ezeket, idén az Akváriumban koncertekkel, szakmai programokkal és kéthelyszínes vetítéssel ünnepelték a magyar klipipart. A nevezett több, mint 600 klipből a legjobb 118-at vetítették le. Ennek örömére felvonult a zenei-filmes-reklámos ipar igen jelentős része. Fellépett Henri Gonzo, Lóci, Bérczesi Robi, Odett és  Szakács Gergő. 

A programok végül a Fluor és Hajós András vezette klipkoronázó ceremóniába torkolltak, ahol többek között a legjobb alkotás, performansz, rendezés, trash vagy éppen legjobb animáció kategóriában szórtak díjakat. A legjobb klip a Carson Coma – Song About My Grandma című videója lett, de ez az alkotás kapta a legjobb operatőri munkának  járó kockát és a zsűri különdíját is. A zsűriben volt többek közt Péterfy Bori, Pálfi György, Miki357 és például Éder Krisztián is.

A fődíj egy másfélmillió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás a CineSuper és a  Kraft jóvoltából. A különdíj felajánlások közt volt az NKA Hangfoglaló Program, az Absolut, a CAFe Budapest, a Recorder és a FlashBack stúdió is. 

A szemlén premierezett Lucrecia Protellor, Gege, a  Twentees, EPMK ft. pHLaT, a Maneuver Maneuver, Szabó Feri, Imre Kiss & Norwell, a Kelemen Kabátban és Rúzsa Magdi. 

Lássuk a nyerteseket:

LEGJOBB KLIP 
ZSŰRI KÜLÖNDÍJA
LEGJOBB OPERATŐRI MUNKA

 

LEGJOBB ALAKÍTÁS

 

LEGJOBB ANIMÁCIÓ

 

LEGJOBB IMAGE KLIP

 

LEGJOBB KONCEPCIÓ

 

LEGJOBB LÁTVÁNY

 

LEGJOBB LYRIC VIDEO

 

LEGJOBB MOOD

 

 

LEGJOBB PERFORMANSZ

 

LEGJOBB RENDEZÉS

 

LEGJOBB SZTILÓ

 

LEGJOBB SZTORI
NKA HANGFOGLALÓ PROGRAM KÜLÖNDÍJ

 

LEGJOBB TRASH 

 

LEGJOBB VÁGÁS

 

LEGJOBB VERTIKÁL KLIP

 

LEGJOBB VFX

 

ABSOLUT KÜLÖNDÍJ

 

CAFe BUDAPEST KÜLÖNDÍJ

 

RECORDER KÜLÖNDÍJ

 

KÖZÖNSÉGDÍJ

 

SZERVEZŐK KÜLÖNDÍJA

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

 

Magyar Klipszemle, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek