Ezek a zenekarok kaptak támogatást a Hangfoglaló keretén belül

2018/11/05  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Huszonegy induló zenekar kapott támogatást az NKA Hangfoglaló Program ötödik évada első alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére két-kétmillió forintot fordíthatnak.

A DLRM (FB)

A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) Induló Előadói Alprogramjában a most kihirdetett formációkkal együtt eddig 140 zenekar és énekes kapott támogatást. Köztük olyan zenekarok, mint az első évadban támogatott Margaret Island, Lóci Játszik, a második évados Run Over Dogs, a harmadik évadból az USEME vagy a tavalyiak közül a The Blubebay Foxes.

A szakmai zsűri a 309 jelentkezőből 78-at hallgatott meg élőben októberben, az ő listájuk alapján döntött a kollégium. A nyertesek öt új dalt vehetnek fel, hanghordozót és klipet készíthetnek. A program nemcsak pénzzel, de mentorokkal, és egy éven keresztül fellépési lehetőségek biztosításával, illetve megjelenési lehetőségekkel is segíti a kiválasztottakat.

A 2018/2019-es évad nyertes induló zenekari listáján

az Antal Gábor Trio,

az Árnyéknyúl,

a Bep-Hop Slammers,

a Carson Coma,

Dánielfy Gergő és az Utazók,

a Darjeeling,

a DLRM,

a Haraszti Ádám Projekt,

a Kassandra,

a Madrapur,

a Marble Mist,

a Néhai Bárány,

az Ohnody,

a Plasticocean,

a Ruby Harlem,

a Slow Village,

a Terra Profonda,

a Pontiac,

a Sharon's és a

Tibes szerepel,

míg a Fangler's a megyei tehetségkutató országos győzteseként lett támogatott együttes.

NKA, Hangfoglaló, pályázat, támogatás, induló zenekarok

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek