Frontembert keres a Zorall – két szakítás egy hétvégén

2020/06/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Úgy tűnik, nemcsak a párokat, hanem a zenekarokat is megviselte a karantén: Szendrey Zsolt (Szasza) a Zorallból lépett ki, Riki Church pedig nem lép fel többet a Junkies-zal. Mindkét zenekar a FB-on közölte a nagyérdeművel a hírt.

Fotó: Zorall/Junkies

A Zorall 2002-ben alakult, Szasza a kezdetektől betöltötte a frontember szerepét. Hogy a zenekar háza táján valami nem stimmel, azt tavaly a Sörolimpián (idén Tábor Fesztivál)  is megtapasztalhatták az egybegyűltek, akik hiába vártak a névadó banda fellépésére: a zenekarvezető, Hangyássy "Hangya" László – miközben lerámolták a cuccukat a színpadról – röviden azzal magyarázta a frontember bojkottját, hogy úgy tűnik, nem sikerült rendezni a konfliktusaikat. Nem sokkal ezután a FB-on tudtatták, hogy mégis, s a folytatásban rendben mentek a koncertek. Aztán jött a vesztegzár.

A zenekar eképpen kommunikálta a történéseket:

Szasza másik zenekara az Action, június 26-án a miskolci Collins Clubban lépnek majd fel.

A Marilyn Mansonra hajazó, 70-es születésű Riki Church is gyakorlatilag a kezdetektől (1994.) erősítette a Junkiest, az első albumukon már az Egyesült Államokból érkező zenész gitározott. A zenekar eme negyedszázad után tömör üzenetben tudatta a távozását:

 

 

A két zenekarban van némi közös is: Barbaró Attila, de bizton állíthatjuk, hogy nem a személye volt a szakítások oka... :)

Most nagy izgalommal várjuk, hogy a két távozó zenész hol folytatja, valamint azt is, hogy egykori zenekaraikban ki veszi át majd a szerepüket: a Zorallnak egyelőre a Tábor Fesztiválon van a legközelebbi publikált fellépése, a Junkies-nak pedig a Barba Negra Track-ben lesz jelenése augusztus 29-én, hogy pótolják az elmaradt június 13-i bulit. Ez utóbbiak egyébként a Sörolimpián Tábor Fesztiválon is fellépnek augusztus 27-én, és ezen a platformon a Zorallnak is hagyományosan van 2 db bulija (szerda/szombat).

 

 

Zorall, Szendrey Zsolt, Junkies, Riki Church, kilépés

 

 

Szólj hozzá!


Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Formabontó kisfilmekkel kampányol a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME): rajzfilm rocksztárral mutatják meg, mi kell a jó rendezvényhez.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

A Trafó összes pénze a Sberbankban volt – támogatói koncertet szerveznek

A TÖLTÉS elnevezésű jótékonysági koncert jegybevételének teljes összegét arra fordítják, hogy tovább üzemelhessen a ház.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.
Új koncertek