Frontembert keres a Zorall – két szakítás egy hétvégén

2020/06/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Úgy tűnik, nemcsak a párokat, hanem a zenekarokat is megviselte a karantén: Szendrey Zsolt (Szasza) a Zorallból lépett ki, Riki Church pedig nem lép fel többet a Junkies-zal. Mindkét zenekar a FB-on közölte a nagyérdeművel a hírt.

Fotó: Zorall/Junkies

A Zorall 2002-ben alakult, Szasza a kezdetektől betöltötte a frontember szerepét. Hogy a zenekar háza táján valami nem stimmel, azt tavaly a Sörolimpián (idén Tábor Fesztivál)  is megtapasztalhatták az egybegyűltek, akik hiába vártak a névadó banda fellépésére: a zenekarvezető, Hangyássy "Hangya" László – miközben lerámolták a cuccukat a színpadról – röviden azzal magyarázta a frontember bojkottját, hogy úgy tűnik, nem sikerült rendezni a konfliktusaikat. Nem sokkal ezután a FB-on tudtatták, hogy mégis, s a folytatásban rendben mentek a koncertek. Aztán jött a vesztegzár.

A zenekar eképpen kommunikálta a történéseket:

Szasza másik zenekara az Action, június 26-án a miskolci Collins Clubban lépnek majd fel.

A Marilyn Mansonra hajazó, 70-es születésű Riki Church is gyakorlatilag a kezdetektől (1994.) erősítette a Junkiest, az első albumukon már az Egyesült Államokból érkező zenész gitározott. A zenekar eme negyedszázad után tömör üzenetben tudatta a távozását:

 

 

A két zenekarban van némi közös is: Barbaró Attila, de bizton állíthatjuk, hogy nem a személye volt a szakítások oka... :)

Most nagy izgalommal várjuk, hogy a két távozó zenész hol folytatja, valamint azt is, hogy egykori zenekaraikban ki veszi át majd a szerepüket: a Zorallnak egyelőre a Tábor Fesztiválon van a legközelebbi publikált fellépése, a Junkies-nak pedig a Barba Negra Track-ben lesz jelenése augusztus 29-én, hogy pótolják az elmaradt június 13-i bulit. Ez utóbbiak egyébként a Sörolimpián Tábor Fesztiválon is fellépnek augusztus 27-én, és ezen a platformon a Zorallnak is hagyományosan van 2 db bulija (szerda/szombat).

 

 

Zorall, Szendrey Zsolt, Junkies, Riki Church, kilépés

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek