Frontembert keres a Zorall – két szakítás egy hétvégén

2020/06/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Úgy tűnik, nemcsak a párokat, hanem a zenekarokat is megviselte a karantén: Szendrey Zsolt (Szasza) a Zorallból lépett ki, Riki Church pedig nem lép fel többet a Junkies-zal. Mindkét zenekar a FB-on közölte a nagyérdeművel a hírt.

Fotó: Zorall/Junkies

A Zorall 2002-ben alakult, Szasza a kezdetektől betöltötte a frontember szerepét. Hogy a zenekar háza táján valami nem stimmel, azt tavaly a Sörolimpián (idén Tábor Fesztivál)  is megtapasztalhatták az egybegyűltek, akik hiába vártak a névadó banda fellépésére: a zenekarvezető, Hangyássy "Hangya" László – miközben lerámolták a cuccukat a színpadról – röviden azzal magyarázta a frontember bojkottját, hogy úgy tűnik, nem sikerült rendezni a konfliktusaikat. Nem sokkal ezután a FB-on tudtatták, hogy mégis, s a folytatásban rendben mentek a koncertek. Aztán jött a vesztegzár.

A zenekar eképpen kommunikálta a történéseket:

Szasza másik zenekara az Action, június 26-án a miskolci Collins Clubban lépnek majd fel.

A Marilyn Mansonra hajazó, 70-es születésű Riki Church is gyakorlatilag a kezdetektől (1994.) erősítette a Junkiest, az első albumukon már az Egyesült Államokból érkező zenész gitározott. A zenekar eme negyedszázad után tömör üzenetben tudatta a távozását:

 

 

A két zenekarban van némi közös is: Barbaró Attila, de bizton állíthatjuk, hogy nem a személye volt a szakítások oka... :)

Most nagy izgalommal várjuk, hogy a két távozó zenész hol folytatja, valamint azt is, hogy egykori zenekaraikban ki veszi át majd a szerepüket: a Zorallnak egyelőre a Tábor Fesztiválon van a legközelebbi publikált fellépése, a Junkies-nak pedig a Barba Negra Track-ben lesz jelenése augusztus 29-én, hogy pótolják az elmaradt június 13-i bulit. Ez utóbbiak egyébként a Sörolimpián Tábor Fesztiválon is fellépnek augusztus 27-én, és ezen a platformon a Zorallnak is hagyományosan van 2 db bulija (szerda/szombat).

 

 

Zorall, Szendrey Zsolt, Junkies, Riki Church, kilépés

 

 

Szólj hozzá!


Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a...

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem marad el a Belvárosi Sörfesztivál

Szeptember 1–6. között rendezik meg az elhalasztott Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren. A belépés ingyenes, a kóstoláshoz viszont fesztivál(üveg)poharat kell vásárolni.

A legjobb halasztottfeszivál-név evör: pótLAKE

Bár a TÓMÉK/Tisza-tavi Napok fesztivál idén elmarad, a szervezők pótLAKE címmel ötnapos programsorozattal kárpótolják augusztus 16. és 20. között Tiszafüreden a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek