Frontembert keres a Zorall – két szakítás egy hétvégén

2020/06/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Úgy tűnik, nemcsak a párokat, hanem a zenekarokat is megviselte a karantén: Szendrey Zsolt (Szasza) a Zorallból lépett ki, Riki Church pedig nem lép fel többet a Junkies-zal. Mindkét zenekar a FB-on közölte a nagyérdeművel a hírt.

Fotó: Zorall/Junkies

A Zorall 2002-ben alakult, Szasza a kezdetektől betöltötte a frontember szerepét. Hogy a zenekar háza táján valami nem stimmel, azt tavaly a Sörolimpián (idén Tábor Fesztivál)  is megtapasztalhatták az egybegyűltek, akik hiába vártak a névadó banda fellépésére: a zenekarvezető, Hangyássy "Hangya" László – miközben lerámolták a cuccukat a színpadról – röviden azzal magyarázta a frontember bojkottját, hogy úgy tűnik, nem sikerült rendezni a konfliktusaikat. Nem sokkal ezután a FB-on tudtatták, hogy mégis, s a folytatásban rendben mentek a koncertek. Aztán jött a vesztegzár.

A zenekar eképpen kommunikálta a történéseket:

Szasza másik zenekara az Action, június 26-án a miskolci Collins Clubban lépnek majd fel.

A Marilyn Mansonra hajazó, 70-es születésű Riki Church is gyakorlatilag a kezdetektől (1994.) erősítette a Junkiest, az első albumukon már az Egyesült Államokból érkező zenész gitározott. A zenekar eme negyedszázad után tömör üzenetben tudatta a távozását:

 

 

A két zenekarban van némi közös is: Barbaró Attila, de bizton állíthatjuk, hogy nem a személye volt a szakítások oka... :)

Most nagy izgalommal várjuk, hogy a két távozó zenész hol folytatja, valamint azt is, hogy egykori zenekaraikban ki veszi át majd a szerepüket: a Zorallnak egyelőre a Tábor Fesztiválon van a legközelebbi publikált fellépése, a Junkies-nak pedig a Barba Negra Track-ben lesz jelenése augusztus 29-én, hogy pótolják az elmaradt június 13-i bulit. Ez utóbbiak egyébként a Sörolimpián Tábor Fesztiválon is fellépnek augusztus 27-én, és ezen a platformon a Zorallnak is hagyományosan van 2 db bulija (szerda/szombat).

 

 

Zorall, Szendrey Zsolt, Junkies, Riki Church, kilépés

 

 

Szólj hozzá!


Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Tarol Adele vadonatúj dala

Adele-nek nagyon jól sikerült a visszatérése, úgy tűnik, a rajongók már nagyon várták az énekesnőt: az "Easy On Me" – amely a november 19-én megjelenő "30" című album előfutára – már a megjelenésének napján elnyerte az "Egyetlen nap alatt legtöbbet streamelt dal" tiltulusát Spotifyon.

Megjelent vinylen az első magyar hardrock-koncert

A legendás Taurus együttes 1972-es felvétele nemsokára 50 éves, és először jelent meg vinylen, mégpedig vágatlan formában.
Új koncertek