Gyertyafényes megemlékezésre várja a 45 éve elhunyt Király rajongóit a Magyar Elvis Klub

2022/08/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Augusztus 16-án már 45 éve, hogy Elvis Presley zenei tehetségét, magával ragadó lényét csak felvételein tapasztalhatjuk meg. Ezalatt az időszak alatt végérvényesen kulturális ikonná vált: hatása folyamatos a zenészek újabb generációira, sokféle műfajban alkotott dalait nemzedékek hallgatják továbbra is, jellegzetes stílusjegyeiről bárhol a világon rögtön felismerik.

Fotó: Pexels

Idén Baz Luhrmann új filmjének hatására erősebb reflektorfény irányul rá. A film nagy siker mindenhol a világon, a rajongók rendkívül szeretik, újra és újra megnézik. Austin Butlertökéletesen visszaadja Elvis valódi energiáját, rezgését" – ahogy Lisa Marie Presley fogalmazott – új generációkat hódítva meg ezzel. Az emberekben nagyobb igény támadt Elvis alaposabb, mélyebb megismerésére – ebben a film sokat segít, mert bemutatja azokat a hatásokat, amelyek Elvist érték, amiket átszűrt magán és amikből létrehozta sajátos, egyedi zenei világát, valamint azokat is, amelyek táplálták azt a hihetetlen energiát, amellyel élt a színpadon és a magánéletében, és amelyek korai halálához vezettek.

A magyar rajongók számára kiemelkedő évforduló az is, hogy idén már 40 éve ápolja Elvis emlékét a Magyar Elvis Klub – alapításkori nevén Elvis Presley Barátok Klubja. Első elnöke Faragó „Judy" István, titkára dr. Oszfolk Sándor voltak, egyik alapító vezetőségi tagja pedig Komár László. Az eltelt évek alatt számtalan nagy sikerű rendezvény – koncertek, bálok, hajók, kiállítások stb. - fűződik a nevükhöz, és Elvis környezetéből is sok ember – barátok, zenésztársak - megfordult náluk. Ezekről is beszámol a klub történetéből és a rajongók relikviáiból rendezett kiállítás, melynek zenés-ünnepélyes megnyitójára augusztus 16-án (kedden) 17 órakor kerül sor a D39 Kultúrtérben (VI. Dessewffy u. 39.) A kiállítás egy hónapon keresztül lesz látogatható.

Az 1982-es alakuló gyűlésen Danyi Attila, Fehérvári Béla, Éliás Gyula, Komár László, Faragó „Judy" István és dr. Oszfolk Sándor.

Este 20 órától immár 12. alkalommal várják az érdeklődőket a budapesti Elvis Presley parkba, a hagyományos gyertyafényes megemlékezésre. A meghitt eseményen – melyre évről évre egyre nagyobb az érdeklődés - gyertyagyújtással, rövid beszéddel, közös zenehallgatással, akusztikus zenéléssel kísért énekléssel idézik fel a Királyt.

 A klub vágya és célja egy Elvis szobor, vagy emlékmű felállítása a gyertyafényes megemlékezések helyszíneként is szolgáló parkba, erre továbbra is várják az adományokat.

 

 

Magyar Elvis Klub, Elvis Presley, megemlékezés

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek