Gyertyafényes megemlékezésre várja a 45 éve elhunyt Király rajongóit a Magyar Elvis Klub

2022/08/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Augusztus 16-án már 45 éve, hogy Elvis Presley zenei tehetségét, magával ragadó lényét csak felvételein tapasztalhatjuk meg. Ezalatt az időszak alatt végérvényesen kulturális ikonná vált: hatása folyamatos a zenészek újabb generációira, sokféle műfajban alkotott dalait nemzedékek hallgatják továbbra is, jellegzetes stílusjegyeiről bárhol a világon rögtön felismerik.

Fotó: Pexels

Idén Baz Luhrmann új filmjének hatására erősebb reflektorfény irányul rá. A film nagy siker mindenhol a világon, a rajongók rendkívül szeretik, újra és újra megnézik. Austin Butlertökéletesen visszaadja Elvis valódi energiáját, rezgését" – ahogy Lisa Marie Presley fogalmazott – új generációkat hódítva meg ezzel. Az emberekben nagyobb igény támadt Elvis alaposabb, mélyebb megismerésére – ebben a film sokat segít, mert bemutatja azokat a hatásokat, amelyek Elvist érték, amiket átszűrt magán és amikből létrehozta sajátos, egyedi zenei világát, valamint azokat is, amelyek táplálták azt a hihetetlen energiát, amellyel élt a színpadon és a magánéletében, és amelyek korai halálához vezettek.

A magyar rajongók számára kiemelkedő évforduló az is, hogy idén már 40 éve ápolja Elvis emlékét a Magyar Elvis Klub – alapításkori nevén Elvis Presley Barátok Klubja. Első elnöke Faragó „Judy" István, titkára dr. Oszfolk Sándor voltak, egyik alapító vezetőségi tagja pedig Komár László. Az eltelt évek alatt számtalan nagy sikerű rendezvény – koncertek, bálok, hajók, kiállítások stb. - fűződik a nevükhöz, és Elvis környezetéből is sok ember – barátok, zenésztársak - megfordult náluk. Ezekről is beszámol a klub történetéből és a rajongók relikviáiból rendezett kiállítás, melynek zenés-ünnepélyes megnyitójára augusztus 16-án (kedden) 17 órakor kerül sor a D39 Kultúrtérben (VI. Dessewffy u. 39.) A kiállítás egy hónapon keresztül lesz látogatható.

Az 1982-es alakuló gyűlésen Danyi Attila, Fehérvári Béla, Éliás Gyula, Komár László, Faragó „Judy" István és dr. Oszfolk Sándor.

Este 20 órától immár 12. alkalommal várják az érdeklődőket a budapesti Elvis Presley parkba, a hagyományos gyertyafényes megemlékezésre. A meghitt eseményen – melyre évről évre egyre nagyobb az érdeklődés - gyertyagyújtással, rövid beszéddel, közös zenehallgatással, akusztikus zenéléssel kísért énekléssel idézik fel a Királyt.

 A klub vágya és célja egy Elvis szobor, vagy emlékmű felállítása a gyertyafényes megemlékezések helyszíneként is szolgáló parkba, erre továbbra is várják az adományokat.

 

 

Magyar Elvis Klub, Elvis Presley, megemlékezés

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek