Jó hír az elektronikus zene képviselőinek

2019/08/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Első alkalommal írt ki pályázatot elektronikus zenei előadók és producerek számára a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programja.

Fotó: Pexels.com

Tavasszal  a Hangfoglaló Program kollégiuma – több a témában érintett, már befutott előadó és producer véleményét is kikérve – úgy döntött, hogy kísérleti jelleggel önálló pályázatot ír ki feltörekvő, tehetséges elektronikus zenei előadók és/vagy producerek számára.

A kollégium az induló előadói alprogram keretében kettő elektronikus zenével foglalkozó pályázót támogat 1,5-1,5 millió forinttal. A támogatás a "klasszikus" induló formációkhoz hasonlóan öt új dal felvételére, lemez megjelentetésére, klip készítésére és fellépésekre fordítható, illetve a kollégium által kijelölt mentor fix díjazására. A döntés előtt tizenöt zsűritag elektronikus úton mond majd véleményt a beérkezett anyagokról.

A végső döntést várhatóan a már lezárult, "hagyományos" induló előadói pályázattal együtt, október végén hozza meg a kollégium, így a két kiválasztott megnevezésére is ugyanakkor, november folyamán kerülhet sor.

A pályázati felhívás a itt olvasható.

NKA, Hangfoglaló, pályázat, elektronikus zene

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek