Szécsi Pál 80

Jó kis trip lesz: nyerő zenekarokkal indul az új év a Turbinában

2023/11/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Fülesbagoly Trip néven koncertsorozat indul a Turbina Kulturális Központban a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. A havonta jelentkező esteken párosával lépnek fel a Fülesbagoly Tehetségkutató elmúlt hét évadát megjárt döntős produkciói.

Fotó? Taiga Peer/FB

A Fülesbagoly Alapítvány hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a magyar könnyűzenei színtér működését segítse. 2016-ban indította az idén Music Hungary-díjra jelölt Fülesbagoly blogot, szervezi hét éve a 2023-ban Civil Díjra jelölt Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot. Készített kizárólag zenei tartalommal Fedél Nélkül újságot. Harmadik esztendeje bonyolítja le az Él a Zene! kezdeményezést, melynek lényege, hogy egy napon át magyar zenével árasztják el az üzleteket, szállodákat, éttermeket, rádiókat és zenetévéket. Az alapítvány második évada mutat be Stage Darling! című podcast-sorozatával zeneiparban dolgozó nőket, az új széria épp november közepén indul.

A sokszínűség (ld. keretes írásunk) égisze alatt a  Fülesbagoly Trip olyan produkcióknak biztosít fellépési lehetőséget, melyek megjárták valamelyik tehetségkutatjuk döntőjét, mi több, díjakat is kaptak. A fellépő zenekarok mind kiváló muzsikusokból állnak, a saját stílusukban értéket képviselnek, sok esetben kiemelkedők. 

A Fülesbagoly Trip sorozatban, 2024. első felében összesen 10 zenekar ad majd koncertet.

Febrár 16-án az alter-prog-rock Görbe Bögre és a pop, jazz, funk, metal, grunge és alternatív műfajokat elegyítő Polytrip zenél.

Március 15-én a Butterbros, akiknek célja a brit alternatív hard rock zenei stílus összemelegítése magyar dalszövegeikkel, valamint a 2022-ben az Öröm a Zene-fődíjas alternatív-synth/pop-rock Heavy Brains koncertezik.

Április 16-án az alternatív tündérmetal Möbius, illetve a 2023-as Öröm a Zene-fődíjas, progrockot, jazzt, technot és még számtalan stílust ötvöző Gorg & Benzol lép színpadra.

Végül május 17-én a Művészetek Völgyét, Campus Fesztivált, FEZEN-t, Sziget Fesztivált és SZIN-t is megjárt underground indie poprock Herself, valamint a számos nemzetközi jazzfesztiválon fellépő, jazz, soul, neo-soul, R&B, pop, hiphop, valamint egyéb progresszív műfajokat vegyítő Ineffable muzsikál.

A koncertsorozat a Taiga Peer és Ben T Kadar fellépésével indul január 19-én a Turbinában.

A Taiga Peer (képünkön) a shoegazing, new wave és pszichedelikus rock elemeket ötvözi, dalai kötetlenek, szabálytalanok, csapongók, hullámzók. Hosszú ideig egy egyszemélyes stúdióprojekt volt, 2022 végén egy szerencsés véletlennek köszönhetően öltött élő zenekari formát. A zenekarnak jelenleg öt tagja van, Ágai Péter gitáros-énekes, Ágai Ferenc basszusgitáros, Dénes Ádám billentyűs, Bartos Gábor gitáros és Baté Gyuri dobos.

Ben T Kadar egy budapesti énekes/dalszerző és zenei producer. Az elektronikus pop és alternatív hip-hop műfajaiban alkot lo-fi és a trap elemeket ötvözve. Brute című „re-debütáló” albuma idén februárban jelent meg. Az album a fiatal férfi-lét témájával foglalkozik és torzított szintetizátorokkal, néha nyers, néha dallamos énekléssel mutatja meg egy forrófejű fiú mindennapjait. A projekt live act formációja a nyáron több hazai fesztiválon is zenélt és ősszel egyedüli magyar produkcióként léptek fel a horvát SHIP showcase fesztiválon. Ben 2024-ben egy EP-vel készül, aminek első dala a koncert előtti napon jelenik meg, így azt a Turbina közönsége hallhatja először élőben.

Az együttesek tehát párosával lépnek fel, minden produkció 1 órás koncertet ad. Az első páros bulira már kaphatók jegyek.

Fülesbagoly Trip, Ben T Kadar, Taiga Peer, Turbina

 

 

Szólj hozzá!


Így emlékeztek meg az írek Shane MacGowan-ről

Így emlékeztek meg az írek Shane MacGowan-ről

Csütörtökön adtuk hírül a FB oldalunkon, hogy elhunyt a Pogues frontembere. Az énekes, dalszerző 65 éves korában halt meg, miután egy ideje már...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Már csak 394 nap van hátra a Kispál és a Borz MVM Dome-os nagykoncertjéig

Lovasi András és Kispál András a zenekar történetének legnagyobb beltéri koncertjére készülnek. 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban az elmúlt négy évtized legjobb Kispál és a Borz-dalaiból válogatnak majd.

Dupla koncertet ad Zorán jövő tavasszal a Budapest Kongresszusi Központban

A nagy érdeklődésre tekintettel a népszerű előadó 2024. március 17-én 16 és 20 órakor is színpadra lép a BKK-ban.
Új koncertek