Karibi hangulatban a Belau

2020/06/04  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

A könnyed electronika szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut. A duó régóta várt második, Colourwave című albuma hosszas várakozást követően jelent meg, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte.

Belau

Kedves Péter és Buzás Krisztián alkotta formáció négy éves fennállása során közel 200 koncertet adott 23 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszott eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években egyre komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint például a BBC Radio 1 vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit vagy a Ones to Watch. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és nemrég átlépték az egymillió streamet is eddigi kiadványaikkal.

A formáció hosszú távú célja az, hogy olyan tematikus konceptlemezeket alkossanak meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik fel. Az új album (COLOURWAVE) ezúttal az ezerszínű Karib-térségbe kalauzol el minket – nemzetközi vendégénekessel, egzotikus hangszerekkel és a különböző karibi szigeteken általuk gyűjtött gyűjtött hangokkal felturbózva.

A Belau eredetileg a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül tartotta volna lemezbemutató koncertjét, amit egy európai turné is követett volna, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel őszre halasztják az utazást. Az új dátumokról és a különleges bakelit kiadványról naprakész információkat a zenekar közösségi oldalain lehet találni.

Belau, Fonogram-díj, Hangfoglaló, NKA, új dal, új album, Colourwave, Natural Pool

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek