Kelta punk az Arénában – most már tényleg jön a Dropkick Murphys

2022/08/25  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zenekar nyáron a legnagyobb európai fesztiválokon lépett fel, és ismét elvitték a legjobb hangulatfelelős címkét a világsztárok orra elől. Fellépéseik mindig élményszámba mennek, már csak a színpadról áradó óriási energia és jókedv miatt is.

Kelta punk az Arénában – most már tényleg jön a Dropkick Murphys

Erre az elementáris hangulatra készültünk év elején, de akkor a zenekar átütemezte a turnéját 2023-ra: Budapestre február 7-én érnek.

A banda Al Barr (ének), Tim Brennan (gitár, furulya, harmonika, zongora és vokál), Ken Casey (ének), Jeff DaRosa (gitár, bendzsó, mandolin és vokál), Matt Kelly (dob, ütős hangszerek és vokál), James Lynch (gitár és vokál), a turnékon kiegészülve Kevin Rheault basszusgitárossal és Lee Forshner dudással – megtorpanás nélkül folytatja azt a hagyományát, amely áthidalja a punk rock és a dallamos ír zene közti rést.

Ősszel amerikai turnéra indulnak, majd januártól következik Európa a régóta várt hatalmas bulikkal.

A februári koncertjük előtt még egy új lemezzel jelentkeznek szeptember 30-án This Machine Still Kills Fascists címmel. Az album különleges tematikával készült, ahogy már a címéből is sejteni lehet, az egyik legnagyobb példaképük, az amerikai szocializmus és az antifasizmus dalszerző-énekese, Woody Guthrie munkásságához (a This Land is Your Land megvan?) nyúlt a bostoni banda, a legendás énekes-dalszerző eddig kiadatlan szövegeit zenésítették meg.

A lemez előzeteseként máris kijött a második videó, amit éppen tegnap osztottunk meg a Fb oldalunkon – mintha éreztük volna, hogy jönnek :)

A már megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új dátumra.

Dropkick Murphys

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek