Képes vagy megtölteni egy koncerttermet? Ha igen, akkor tegyél jót a pályakezdő zenekarokkal is!

2018/09/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hangfoglaló program keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei műfajú, élőben megszólaló előzenekarokat léptetnének fel. Az NKA honlapján keresztül október 24-ig várják a pályázatokat.

Képes vagy megtölteni egy koncerttermet? Ha igen, akkor tegyél jót a pályakezdő zenekarokkal is!

A pályázati kiírásra olyan könnyűzenei műfajba sorolható, élőzenét játszó előadók jelentkezhetnek, akik főzenekarként megvalósított koncertjeiken vagy turnéikon szintén könnyűzenei műfajba sorolható, élőzenét játszó előzenekarokat léptetnek fel. Fontos emellett, hogy a pályázók igazolhatóan képesek legyenek koncerttermek megtöltésére, és a pályázat keretében legalább hat állomásos turnét szervezzenek, amelyeknek minimum a fele csak belépőjeggyel látogatható.

Már a Hangfoglaló Program első évében egyértelmű volt, hogy a könnyűzenei támogatási rendszerben szükség van olyan forrás elkülönítésére, amelyből a már befutott magyar zenekarok kezdő formációkat vihetnek magukkal a turnéikra. A Program ezzel szerette volna a „nagyzenekarokat" mentori tevékenységre ösztönözni, miközben a még tapasztalatlanabb előadóknak lehetősége nyílik tanulni és az ismertségüket növelni.

Az eddigi négy év során 250 millió forintot meghaladó összegű előzenekari pályázatokból több mint 1500 koncert valósulhatott meg. A begyűjtött tapasztalatok és pozitív visszajelzések alapján az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma az ötödik évadra is meghirdette az előzenekari pályázatot. Ebben az évadban 50 millió forint áll rendelkezésre, melyből egy pályázó maximum kétmillió forintot igényelhet 2019-ben megvalósuló turnékra.

Az elnyert támogatás minimum felét ezúttal is közvetlenül az előzenekar költségeire kell fordítani, míg a fennmaradó részt a turné promóciójára költhetik a zenekarok. A pályázatok benyújtására – amelyre az NKA honlapján keresztül van lehetőség – egy hónap áll rendelkezésre, a beadási határidő 2018. október 24., éjfél.

NKA, Hangfoglaló, pályázat, támogatás, előzenekarok

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek