Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

2021/03/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges innovációval lepte meg közönségét márciusban: az együttes olyan webes applikációt fejlesztett, amellyel bárki egyedi, zenélő emblémát generálhat magának – a kamarazenekar új logójához hasonló megjelenéssel.

Készíts saját zenélő logót a LFKZ applikációjával!

A rajzolást zenés animáció formájában követhetjük nyomon, s az elkészült logót a felhasználók akár meg is oszthatják az ismerőseikkel a közösségimédia-felületükön vagy e-mailben, de különböző képformátumokban le is tölthetik.

„Amikor a Liszt Ferenc Kamarazenekar számára készült, zenevezéreltségen alapuló arculatot kitaláltuk, adta magát a gondolat, hogy a zenekar minden egyes tagja egyedi jelet kapjon, amit a zenekar repertoárjából a zenész által választott zenemű egy részletéből generálhatunk. Innen már csak egy lépés választott el bennünket attól, hogy a bevonás elvét új szintre emelhessük, és lehetővé tegyük minden zeneszerető és az újításokra nyitott embernek, hogy generálhasson magának egy saját zenevezérelt logót.” – mondta el Simon Attila, a Brand Bar kreatív igazgatója.

A felhasználók egyelőre nyolc zenemű 27 részletéből generálhatnak saját jelet, de az alkalmazást folyamatosan bővítik újabb zenerészletekkel. Az alkalmazás a közösségépítés mellett az együttes edukációs törekvéseit is erősíti: a felületen elérhető zenedarabokról rövid ismertetőt olvashatnak a látogatók, és meg is hallgathatják a műveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában.

A logóapplikációt elméletileg a zenekar megújult honlapján lehet kipróbálni – mi nem találtuk meg, de vagy még nem tették fel, vagy bénák vagyunk. Hajrá!

A kamarazenekar soron következő (online) koncertje pedig éppen ma, március 10-én este lesz a Zeneakadémián, az est vendége Ilya Gringolts lesz. Az orosz hegedűvirtuóz előző évadra tervezett budapesti szereplése a járvány miatt elmaradt, így most az együttes vendégeként először találkozhat a főváros közönsége a virtuóz és érzékeny, megalkuvásokat nem ismerő előadóval. Ez a bérlet nem mellesleg a Stradivariéké, a bérlet három vonós szólistája a hangszer-remekek valamelyikén játszik. Ilya mesterhangszere az ex Prové nevet viseli.

Liszt Ferenc Kamarazenekar, logó, app, Ilya Gringolts, Zeneakadémia

 

 

Szólj hozzá!


Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a fiatalok egyik kedvenc zenekara, visszatérnek népszerű tánc- és újcirkuszi produkciók, és újabb fejezettel folytatódnak a már megszokott sorozatok is.

A skandináv elektronikus zene rideg hullámzása eléri Budapestet: Trentemoller 5 év után visszatér

A dán művész sajátos hangzásvilágával az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb producere lett. Hazánkban is többször adott különleges atmoszférájú koncerteket, most pedig új lemezével tér vissza november 28-án az Akvárium Klubba a Live Nation és a New Beat szervezésében.
Új koncertek