Partylemez világvégéhez

A provokatív, szókimondó, ausztrál rapper, énekes-dalszerző, Zheani tavaly jelentette meg új, The Spiritual Meat Grinder című lemezét, amely elmondása szerint egy olyan partylemez lehet, amely remekül illene a világvégéhez is. Reméljük a világvége még nem jön el, Zheani viszont igen: első magyarországi koncertje április 20-án lesz a Turbinában.

Fotó: MIK SHIDA
Turnéra indul a No Playback – időutazásra készülnek a Bestiák, a Picasso Branch, az FLM és a Happy Gang tagjai

Turnéra indul a No Playback – időutazásra készülnek a Bestiák, a Picasso Branch, az FLM és a Happy Gang tagjai

A retrohullám beterített mindent és mindenkit, nem csoda, hogy a kilencvenes évek egykori sztárjai is nosztalgiázni szeretnének. Így jött az ötlet, hogy új életet leheljenek sokak szerint minden idők egyik legszínpompásabb, legvagányabb korszakába. A múltidéző show pedig nemsokára...
 
Fotó: Blaas of Glory (NL) Heavy Metal Marching Band (2012.)

Útvonaltervező? A Szigetre?

A mostani húszévesek már nem így tapasztalják, de a Sziget anno – leszámítva a Dunát – határtalan volt... Legalábbis hajnaltájt már úgy tűnt, hogy évek óta csak gyalogolunk-gyalogolunk...
 
 
Fotó: Kleb Zsófi/Kinga Kamrája

Hogy juthat el egy szemtelenül fiatal erdélyi zenekar szinte egy év alatt a Budapest Park színpadára?

Továbbá mit gondolnak erről szüleik, hiszen sokuk még az érettségi előtt áll? Meg egyébként is, milyen Sepsiszentgyörgyön élni – ott tényleg mindenki sálas művészember? Többek között ezeket is megtudhatjuk a Raklap zenekart bemutató dokumentumfilmből.
 
Luxemburgban díjat kapott a borsodi rappersrác történetét elmesélő film

Luxemburgban díjat kapott a borsodi rappersrác történetét elmesélő film

Elnyerte a CinÉast fesztivál ifjú tehetségeket méltató Young Talents díját a borsodi dadogó rapper drámája, a Larry című magyar film.
 
Fotó: Tkay Maidza/FB

Ez a dal szólt az iPhone 15 bemutatóján

A 4AD kiadó első női rappere, Tkay Maidza jól járt az Apple nagyszabású bejelentő showjával, ugyanis azokat a pillanatokat, amikor lehullt a lepel az iPhone 15-ről, az ő dala festette alá.
 
Szentedre Éjjel-Nappal Nyitva lesz a hétvégén

Szentedre Éjjel-Nappal Nyitva lesz a hétvégén

Közel 140 eseménnyel, köztük színes zenei programokkal várja az érdeklődőket a 18. Szentedre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál augusztus utolsó hétvégéjén.
 
 
Fotó: Sziget

Óbuda applikációval olcsóbban mehetnek a helyi fiatalok a Szigetre

Az Óbuda applikációt letöltő, 25 éven aluli, harmadik kerületi személyek 33 százalékos jegykedvezményt igényelhetnek a Sziget fesztivál egy napjára. Az elérhető kódok véges számúak, a kedvezményt a készlet erejéig tudják biztosítani. Igényelni augusztus 1-től augusztus 15-ig van...
 
 Pillanatkép a júniusi 24-i koncertről (Természetre hangolva/FB)

Bányató, arborétum, kőkráter – koncertek a természetre hangolva

A Veszprém-Balaton 2023 EKF Kulturális és művészeti pályázati projekt keretein belül valósulhat meg a Természetre hangolva akusztikus koncertsorozat – májusban kezdődött és egészen szeptemberig tart.
 
Melyik a legjobb fesztivál? Hát, a Fishing...

Melyik a legjobb fesztivál? Hát, a Fishing...

Ez a párbeszéd többször is elhangzott a fesztivál négy napja alatt különböző variációkban, de persze mindig az a buli a legjobb, ahol éppen vagyunk, ráadásul a szezon is épphogy csak elindult. Amúgy meg egyetértünk, ki is fejtjük majd :)
 
Csodaország összedőlt  – az amerikai előzene fekete szombatja

Csodaország összedőlt – az amerikai előzene fekete szombatja

Legalább két ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy elektronikus zenei fesztivál sátortáborában kitört lövöldözésben Washington államban szombaton. Ugyanezen a napon egy texasi rapper összeesett a színpadon, és nem sokkal utána meghalt.
 
Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is?

Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is? FRISSÍTVE

Kaptunk egy sajtóvetítésre szóló meghívót, miszerint: „Megpihennek szárnyaid – zenés dokumentumfilm Póka Egon és Szappanos György emlékének dedikálva” valamint: „egy 62 perces dokumentumfilmen keresztül is méltó módon emlékezhetünk a két zenészre”
 
Helló, én leszek Machine Gun Kelly vendége a Budapest Parkban!

Helló, én leszek Machine Gun Kelly vendége a Budapest Parkban!

Iann Dior lesz MGK vendége a június 26-i koncerten. Stúdiózás közben találtak egymásra, amit a két srác úgy ünnepelt meg, hogy a felvételek után együtt deszkáztak egy plázában.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek