Menopauza 1170x180

Két év után megjelent az Elefánt negyedik nagylemeze, az EL

2019/09/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az EL budapesti lemezbemutatója október 12-én lesz az Akvárium klub NagyHalljában – de erre már nincs jegy... Vigaszként szolgáljon, hogy a klubszezont végigturnézzák majd.

Két év után megjelent az Elefánt negyedik nagylemeze, az EL

Közel 2 év után hozott ki az Elefánt új hanganyagot. Elmondásuk szerint, a dalok írása közben nem voltak elvárásaik, inkább csak hagyták, hadd szülessenek meg a dalamok és a szövegek. Az egész lemez hangulatán érződik ez a fajta felszabadultság, a „lesz ami lesz” érzés. A srácok most sem féltek kísérletezgetni újabb hangzásvilággal, ennek eredményeképp többször visszaköszönnek a számokban a 80-as évek szinti soundjai. A zeneszámok között – a zenekar szokása szerint -  vannak lassú, andalgós, balladák és vannak megőrülős, pogózásra tökéletesen alkalmas trackek is.

A lemezen megtalálható a tavaly októberben megjelent Micsoda, és a szeptember elején napvilágot látott Ég veled is. Mindkettő dalhoz klip is készült, és mindkettő rendezéséért Hódi Levente felel.

 

Az EL többi dalához a zenekar maga készített – időnként iróniától sem mentes – szövegvideókat. A teljes playlist itt érhető el. Az album nyitószáma, a 444888.

"A cím a két internetes lapra utal, amikben, mint éneklik „az egyiknek minden szar, a másiknak meg minden jó”. A szövegfelelős Szendrői Csaba szerint a dal „egy kicsit arról szól, hogy mi nem akarunk úgy forradalmárok lenni, ahogy itt szokás, hogy ideállunk vagy odaállunk, mert szerintünk úgy ahogy van, tokostól-vonóstól minden szar. A bipoláris világnézetnek leáldozóban van. Erre mi magasról teszünk” – olvasható a HVG velük készült interjújában.

Elefánt, új lemez, lemezbemutató, EL, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek