Lemezboltok napja: Amy Winehouse remixalbuma színes vinylen

2021/06/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Idén újra kétszer lesz lemezboltok napja (Record Store Day). Világszerte és Magyarországon is különleges megjelenésekkel várják a hanghordozók rajongóit június 12-én és július 17-én.

Idén is kétszer lesz lemezboltok napja

A nehézségekkel küszködő független lemezboltok fennmaradása érdekében 2007 óta rendezik meg a Record Store Dayt. A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult. Magyarországról először 2010-ben a Wave és a Musicland lemezbolt csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az RSD-t vtizennegyedik alkalommal tartják meg, harminc ország mintegy ezer boltjában – a független lemezboltok napja idei nagykövete Noel Gallagher gitáros, énekes, dalszerző. Az Oasis egykori tagja a Record Store Day történetében olyan legendák sorába lép a nagyköveti tisztségben, mint Josh Homme, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Dave Grohl, a Metallica, St. Vincent vagy a Pearl Jam.

A koronavírus miatt tavaly változott a formátum: a korábbi, tradicionális lemezbolti koncertekkel és eseményekkel szemben, a társadalmi távolságtartást szem előtt tartva inkább a kiadványokra és azok beszerzésére fókuszáló úgynevezett RSD Dropsokat hoztak létre – közölték a magyar szervezők szerdán az MTI-vel.

Az idei első "dropon", június 12-én szombaton a fővárosban a Wave, a Musicland, a Deep és az MG Records, vidéken a dunaújvárosi 777 Zenebolt működik ezen a napon extra nyitvatartással.

Amerikában, Európában, Japánban, de Magyarországon is jelennek meg a lemezboltok napjára korlátozott példányban különleges kis- és nagylemezek. Megvásárolható lesz többek között Amy Winehouse remixalbuma színes vinylen (képünkön), Lady Gaga Chromatica című anyagának deluxe LP kiadása, Matt Bellamy (Muse) szólólemeze, valamint különlegességek Prince-től, a Rolling Stonestól, Björktól, St. Vincenttől, a Metallicától, a Fontaines DC-től, a Cure-tól vagy az Elasticától.

A június 12-i időpontra három hazai előadó kiadványa lesz beszerezhető a lemezboltokban:

> a Hangmás Rest in Parties 2007-2013 című válogatásanyaga limitált példányszámú vinylen jelenik meg és vásárolható meg a Musiclandben és Wave-ben.

> Egy három felvételt tartalmazó magnókazetta formájában jelenik meg Hajós Kristóf, az Unbending Trees egykori frontembere anyaga, a Dancing to Sirens.

> A harmadik hazai RSD-megjelenés július 17-én lesz, a budapesti rhythm 'n' grunge zenekar, az Eilema Attracted to Light című nagylemeze kazettán is kijön.

A Klinik kiadó egy remixkazettával (Finely Chopped vol. 1) készül, mások mellett Anton Vezuv, Jakab Péter, a Realistic Crew és a Jazzékiel dalaival.

Kapcsolódik a Record Store Day-hez a járvány után először megszervezett Budapesti Lemezbörze is, amelyet június 13-án vasárnap tartanak az ELTE Gömb Aulájában. Belépés csak védettségi igazolvánnyal vagy EESZT (QR kódos) mobil alkalmazással.

Kapcsolódó cikkeink

 

Elárverezik Amy Winehouse fellépőruháit

 

Lady Gaga törölte a turnéját

 

A járvány közepén nyílt lemezbolt a Corvin negyedben

 

Azok a csodálatos Gallagher fiúk

 

A benzinkutas cédé még lenyomja a vinylt


lemezboltok napja

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek