Ma kezdődnek az Eurovízió főpróbái – közönséggel rendezik meg!

2021/05/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Két év szünet után az utóbbi évek leglátványosabb és legmodernebb színpadával készülnek a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválra, amelyre idén nézőket is beengednek a rotterdami Ahoyba – természetesen a megfelelő járványügyi intézkedések mellet.

Fotó: ESC Hungary

Hollandia kormányának ápirlis 29-ei döntése alapján 3500 fő résztvétele engedélyezett a 3 élő show és a 6 főpróba ideje alatt. Ez a létszám az Ahoy kapacitásának megközelítőleg 20 százalékát teszi ki. A közönség minden tagjának követni kell a szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat. Mindenkit 48 óránként COVID-tesztelésnek vetnek majd alá. A közönségnek és minden további látogatónak 24 óránál nem régebbi negatív COVID-tesztet kell felmutatnia. Az arénában az arcmaszk viselete mindenki számára kötelező lesz, továbbá idén elmarad az álló közönség hangulatos, zászlólebegtetős kavalkádja, csak ülőhelyeken lehet majd helyet foglalni.

A delegációk ma érkeznek meg Rotterdamba, viszont idejük legnagyobb részét karanténhotelben fogják tölteni, és csak a hivatalos, eurovíziós közlekedést használhatják.

A csúcstechnológiás színpad építési munkálatai már befejeződtek. A színpad legfőbb eleme – az óriási ledfal – 52 méter széles és 12 méter magas. A színpad kivitelezését 3 szóval lehetne legjobban jellemezni – lapos, minimalista, modern – akárcsak a jellegzetes hollandiai tájkép :) A fesztivál főproducere, Sietse Bakker elmondása szerint a színpad innovatív, hatalmas, de egyben egyszerű és tele lesz meglepetésekkel. A ledfalon belül például nyitható ajtók lesznek, efféle kivitelezést ilyen nagy méretben még soha nem csináltak az Eurovízión.

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője 2021.05.18-án, kedden 21:00-kor kezdődik.

A versenydalok itt!

via ESC Hungary

 

 

Eurovízió, Rotterdam, élő koncert

 

 

Szólj hozzá!


Október 8-án megdönthetik az Animal Cannibals 2018-as rekordját

Október 8-án megdönthetik az Animal Cannibals 2018-as...

Több tucat ismert magyar dalszerző, köztük Müller Péter Sziámi, Bródy János, Bérczesi Róbert, Deva, Hien, Jónás Vera, Pajor Tamás és Tariska...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A Disney-rap-től a Belehalokig: nagy utat járt be Majka

Fesztiválok állandó főszereplője, telt házas koncerteket ad az ország legnagyobb bulihelyein, majd ráadás koncerten újra púposra pakolja ezeket a nézőtereket... Mostanában azonban arra is van ideje, hogy támogassa a feltörekvő tehetségeket.

Koncert a filmvászon előtt: mozikban fog fellépni a rock and roll szupergroup

Rendhagyó koncertsorozatra készül a Kultik Mozihálózat és a Wake Up 1230 zenekar. Az ország legismertebb rock and roll arcait felvonultató szupergroup a koncertélményt fogja ötvözni a mozis látvánnyal. A szeptember 30-án induló koncertsorozat egészen 2023. január végéig fog tartani az ország számos pontján.
Új koncertek