Meghalt a Dorothy zenekar, éljen az I'am Dorothy!

2021/01/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hammerworld értesülése szerint a Dorothy zenekar életét is felforgatta a 2020-as év: 2021-ben már nem ebben a felállásban és néven folytatják tovább.

Fotó: ImgInn

A női rockzenekar 2011-ben alakult Gyömgyösön. Júliusban még arról számoltunk be, hogy a lányok és Blahó Brigi gitáros úgy döntöttek, hogy külön úton járnak tovább. Dodo és Klo (Kovács Klaudia) akkor még azt közölték, hogy az új gitárossal, Balog Anitával folytatják tovább, s már el is készült az első daluk, az "Amíg együtt dobog".

A Hammerworldnek a csapat énekes-basszusgitárosa, Gere Dorottya most azt mondta,

"... a Dorothy megy tovább, én vagyok Dorothy, vagyis I'm Dorothy. Innentől kezdve így találkozunk, mert új időszámítás kezdődik."

Az új felállásról majd később árul el részleteket, de  – a megkezdett gyakorlatot folytatva –  a hír mellé új videót is mellékelt:

 

A Hammerworld háza táján is vannak változások: 2021-től a nyomtatott és online HammerWorld magazin független médiacégként – a megszokott felületeken – üzemel tovább az alapító-főszerkesztők, Cselőtei László és Lénárd László irányítása alatt. A korábban kapcsolt vállalkozásként üzemelő kiadói (Hammer, Nail, Edge Records) és koncertszervezői (Hammer Concerts) részlegek egységes H-Music brand alatt működve, önálló cégként folytatják tevékenységüket Hartmann Kristóf vezetésével.

 

Dorothy, megszűnt, I'am Dorothy

 

 

Szólj hozzá!


Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a legjobbakból

Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a...

Ilyenkor már kezdődne a koncert-és fesztiválszezon, az előbbi biztos, ám egyelőre nem tudjuk, mikor bulizhatunk élőben a kedvenceink és/vagy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Veled más helyzet... Fatal Error klippremier!

Művirágok Karneválja címmel dupla lemezzel rukkol elő rövidesen a zenekar. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, melynek előfutáraként ma megjelent a Veled más a helyzet című szám, a zenekart Mirtse Kori (Kontraszt) egészíti ki énekfronton.

A biztonságosabbnak tűnő augusztust választotta a Fishing on Orfű

A Fishing on Orfű hivatalos pótdátum meghirdetésével indította el a jegyértékesítést 2020 decemberében. A döntés előkészítésébe bevonták a közönségüket, a dolgot viszont tovább már nem nagyon lehetett halogatni: ma közzétették, hogy a fesztivál augusztus 24-28. között lesz a megszokott helyszínen.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek