Meghalt a Dorothy zenekar, éljen az I'am Dorothy!

2021/01/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Hammerworld értesülése szerint a Dorothy zenekar életét is felforgatta a 2020-as év: 2021-ben már nem ebben a felállásban és néven folytatják tovább.

Fotó: ImgInn

A női rockzenekar 2011-ben alakult Gyömgyösön. Júliusban még arról számoltunk be, hogy a lányok és Blahó Brigi gitáros úgy döntöttek, hogy külön úton járnak tovább. Dodo és Klo (Kovács Klaudia) akkor még azt közölték, hogy az új gitárossal, Balog Anitával folytatják tovább, s már el is készült az első daluk, az "Amíg együtt dobog".

A Hammerworldnek a csapat énekes-basszusgitárosa, Gere Dorottya most azt mondta,

"... a Dorothy megy tovább, én vagyok Dorothy, vagyis I'm Dorothy. Innentől kezdve így találkozunk, mert új időszámítás kezdődik."

Az új felállásról majd később árul el részleteket, de  – a megkezdett gyakorlatot folytatva –  a hír mellé új videót is mellékelt:

 

A Hammerworld háza táján is vannak változások: 2021-től a nyomtatott és online HammerWorld magazin független médiacégként – a megszokott felületeken – üzemel tovább az alapító-főszerkesztők, Cselőtei László és Lénárd László irányítása alatt. A korábban kapcsolt vállalkozásként üzemelő kiadói (Hammer, Nail, Edge Records) és koncertszervezői (Hammer Concerts) részlegek egységes H-Music brand alatt működve, önálló cégként folytatják tevékenységüket Hartmann Kristóf vezetésével.

 

Dorothy, megszűnt, I'am Dorothy

 

 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek