Meghalt Gallai Péter

2019/09/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Piramis zenekar a Facebook oldalán közölte a szomorú hírt, egyúttal ígéretet tettek arra, hogy a szombati "ifiparkos" koncerten megemlékeznek zenész társukról.

Meghalt Gallai Péter

 

Gallai Péter a Nautilus nevű együttesben kezdett zenélni, amellyel egyetemi klubokban lépett fel. Egy koncert után odament hozzá Som Lajos (1947-2017), Köves Miklós valamint Horváth Attila szövegíró, és elhívták az alakuló Piramis együttesbe.

Számos dalt írt a Piramisnak, mások mellett olyan slágerek születésénél működött közre, mint a Szabadnak születtem, a Szállj fel magasra, a Mikor megszülettem, a Nem tudom vagy a Más helyen keress. A Piramisban Gallai mellett Závodi János gitározott, Révész Sándor énekelt, Som Lajos basszusgitározott és Köves Miklós dobolt. A csapat 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre, majd 2009-tól újra rendszeresen koncertezett; ebben a formációban Gallai, Závodi és Köves mellett Nyemcsók János énekel és Vörös Gábor basszusgitározik.

A Piramis feloszlása (1982.) után a Bergendy együttes tagja lett, amelyből rövidesen kilépett. Pár év külföldi zenélés után, 1985-ben lett a Bikini tagja, ahol nyolc évet töltött el. Gallai Péter billentyűjátéka és vokálozása a zenekar tizenhárom lemezén hallható. Társzerzője volt például a Hazudtunk egymásnak, A csillagok ködében, az Eltűnt az élet az utcánkból és a Ha lenne holnap című Bikini-daloknak.1992-ben a Bikini feloszlott, majd öt évvel később újjáalakult, Gallai egészen 2002-ig maradt tagja az együttesnek, akkor visszatért a szintén újjáalakult Piramisba.

Közben volt még a Favágók, amelyben Vágó Istvánnal, Heilig Gáborral, Majsai Gáborral zenélt együtt. Több énekesnek írt dalokat és lemezeket, így többek között Kováts Krisztának, megírta a Kolombusz című rockopera zenéjét.

A Piramis zenekar billentyűse, énekese, szerzője, a zenekar örökös tagja 66 éves volt.

Gallai Péter, Piramis, Bikin, gyász

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek