Mertez X Robot Live: minden hónap második csütörtökén főszerepben a feltörekvő zenekarok!

2021/09/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Szeptember 9-én, csütörtökön indul a Mertez és a Robot közös koncertsorozata, a Mertez X Robot Live: az este fő fellépője előtt minden alkalommal ismert zenészek lépnek színpadra, megfordítva ezzel a klasszikus előzenekar-főzenekar felállást.

Mertez X Robot Live: minden hónap második csütörtökén főszerepben a feltörekvő zenekarok!

Olyan már volt, hogy előzenekaros program: a már befutott zenekarok és a kezdő formációk együttműködésére építő pályázatra milliókat adott az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma. Annak a hagyományos felállás volt a lényege: a hangulat felturbózásáért feleltek az előzenekarok a "nagyok" koncertjein, amelynek hatékonyságáról csak annyit, hogy a koncertekről beszámoló kollégáink rendszerint lekésik az előzenekart...

A Mertez és a Robot ezt a dolgot fordítja meg, bízva abban, hogy a már befutott kedvencek után a közönség marad, és kíváncsi lesz a feltörekvő zenekarok produkciójára is. Az ötlet már a koronavírus okozta lezárások előtt megszületett, a kényszerpihenő alatt aztán teljesen kiforrta magát. A kezdeményezés mögé egyébként beállt többek között az előbb emlegetett Hangfoglaló Program is.

"Papp Szabival közös útjaink során évek óta beszélgetünk róla, hogy milyen fontos segíteni a feltörekvő zenekarokat, amelyekben minden potenciál megvan a sikerhez, csak éppen platform nincs, amin keresztül megtalálhatnák a szélesebb körű közönségüket. Náluk, a Robot Klubnál, és nálunk, a Mertez Managementnél is fontos küldetés ez, így jött az ötlet, hogy találjunk ki valamit együtt, amivel egyszerre közönséget és egy új, erős közösséget is teremthetünk. A koncepciónk az lett, hogy az este fő fellépője előtt minden alkalommal ismert zenészek lépnek színpadra, megfordítva ezzel a klasszikus előzenekar-főzenekar felállást, hogy közreműködésükkel támogassák a koncertsorozat misszióját" – mesélte Imre Zsolt, a Mertez Management egyik alapítója.

"Nem utolsó sorban pedig az élőzenét, azon belül is rockzenét szeretnénk népszerűsíteni a fiatalok körében, ezért az estékről kedvcsináló aftermovie-k is születnek majd, amelyeket a rock'n'roll életérzés szellemében elég lazára eresztünk majd..." – tette hozzá.

A koncertek minden hónap második csütörtökén lesznek a Robotban. Ezeken az estéken a főszerepet a kisebb zenekarok kapják, előttük pedig olyan előadók nyitják majd estéket, mint Molnár Tomi, Szűcs Krisztián vagy Áron András “Apey”.

Csütörtökön a Meg Egy Cukorkával indul a Robot és a Mertez Management közös koncertsorozata, az estét Papp Szabi & Pulius Tibi (Supernem) nyitja.

:D

 

 

Mertez X Robot Live, Papp Szabi, meg egy cukorka, Robot, Pulius Tibi

 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek