Mi történik, ha találkozik egy chilei gitáros, egy magyar cimbalmos és egy eszkimó zongorista?

2021/06/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ez nem egy vicc kezdőmondata, sőt, egyáltalán nem vicces, viszont szellemes: elkészült a legújabb világzenei, a pandémiát kicselező produkció, a Music Match.

Mi történik, ha találkozik egy chilei gitáros, egy magyar zongorista, egy busman bőgős és egy eszkimó cimbalmos?

Számtalanszor előfordul, hogy a zenész fejében megszületik egy ötlet, ami csak egy elszálló dallam marad, és feledésbe merül. A Music Match segítségével viszont minden fiókban pihenő ötlet kész alkotássá fejlődhet – és a közönség elé is kerülhet. 

Miről is szól ez pontosan?

A platform felületén zenészek feltöltik ötleteiket, zenei témáikat, amelyeket bárki letölthet és hozzáadhatja saját dallamvilágát, ezáltal valami teljesen újat létrehozva. Az alkalmazás biztosítja a felhasználók számára, hogy országokat átívelően valódi zenei műveket hozzanak létre anélkül, hogy találkoznának. A működési mechanizmus pedig rendkívül egyszerű: töltsd fel az általad felvett dallamot, mások pedig letölthetik, majd hozzáadva saját hangszereiken lejátszott ötleteiket, ismét feltölthetik a módosított darabot a felületre. 

Az oldal további újdonsága az úgynevezett dallamevolúció, hiszen amikor a zenealkotás folyamata elindul, a feltöltött dallamok élete pontosan nyomon követhető. Emellett a folyamatba bárki bármikor szabadon becsatlakozhat és hozzájárulhat egy új dal születéséhez, így akár számos résztvevővel, hatalmas közös projektek is kialakulhatnak. 

"A Music Match egy egyszerű és hatékony lehetőség a sikeres alkotómunkára. Hívhatjuk egy randialkalmazásnak is, ahol a zene közös nyelvét felhasználva nemcsak találkozhatnak, hanem valami igazán értékeset: saját dalokat hozhatnak létre úgy, hogy közben megismerik egymást" – mondták el a készítők, a Brandlift nevű digitális ügynökség munkatársai.

A pandémia alatt több olyan zenei produkció is készült, amikor kényszerből ugyan, de a határokon átívelően hoztak létre zenei közösségek új alkotásokat. Ha van valami nyereség, amit ebből a katasztrofális helyzetből kihozhatunk, az az a gondolat, amit ez a platform most örökségként átvett: a zene nem ismer határokat és a közösség összetartó ereje, kreativitása fontosabb, mint valaha.

 

 

 

Music Match, közösségi dalszerzés, dallamevolúció

 

 

Szólj hozzá!


Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra közönségdíjasai

Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra...

Britney Spears, a BTS és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People's Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Omega története véget ért

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Torres Dani már december elején feldíszíti a karácsonyfáját

Magyar édesanya és ecuadori édesapa gyerekeként Torres Dani életében a karácsonyváró időszak kifejezetten különleges. Idén ráadásul egy gyönyörű lány is örömtelivé teszi a készülődést.
Új koncertek