Nagyon készül a hosszú kihagyás utáni első koncertjére a Quimby

2022/09/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

"Mostantól október 1-ig minden napunkat próbákkal töltjük, hogy a Budapest Parkban igazi Quimby-élményt kaphasson a közönségünk" – tették közzé szeptember eleji posztjukban, és fotók tanúsága szerint ez így is van.

Fotó: sinco

Próbáltuk előtúrni, melyik volt a legutóbbi (teljes és élő) Quimby-koncert, a tévedés jogát fenntartva (előre is köszönjük a kommentelőknek, ha kiigazítanak minket) úgy gondoljuk, a 2019 végi, A38-as dupla, amelynek egyik eseményén mi is ott voltunk, tudósítónk úgy vélekedett akkor, hogy az elmúlt 10 év legjobb Quimby-koncertjén vett részt.

2020. március 11-én aztán lezárt az ország, nemhogy Quimby, de semmilyen koncert nem volt az online megjelenéseken kívül. Július elején jött a hír, hogy a zenekar szünetet tart, mert Kiss Tibi terápiára vonul. Ebben a közleményben még azt ígérték, hogy 2021. április 24-én pótolják a Parkos koncertjüket, ez akkor mégsem jött össze az ismert okokból, de immáron megérett arra az idő, hogy újra színpadra álljanak. Közben a zenekar nem tűnt el teljesen a rajongók szeme elől, részt vettek a Raktárkoncert projektben, és Quimby Plusz-Mínusz címmel felléptek például a Művészetek Völgyében, és ugyanezen a néven egy koncertfilmet is kiadtak.

A hardcore Quimby-rajongók körében volt némi elégedetlenkedés, egyrészt azért, mert Kiss Tibi időközben az Aranyakkorddal és a Budapest Bárral már visszatért a színpadra, továbbá a többi Quimby-tagnak is voltak (vannak) külön projektjei, a zenekar egészéről azonban sokáig nem jöttek hírek. Most mindenki megnyugodhat: október elsején a Budapest Parkban a régen látott zenekar belecsap a húrokba.

Csak feltételezzük, hogy a nyári fesztiválok versenyt futottak a menedzsmentnél egy-egy koncertért, de mi is úgy gondoljuk, hogy egy efféle reunion bulinak tényleg meg kell adni a módját: azok legyenek ott, akik a zenekart szívből kedvelik, ne azok, akik két koncert között odatévednek a színpad elé, plusz egy fesztiválos koncert sosem ér fel egy önálló fellépéssel.

Tehát: találkozunk október elsején a  Budapest Parkban, ahol a Quimby vendége az Aron Andras & the Black Circle Orchestra lesz.

Nagyon várjuk, hogy újra a teljes zenekarral hallgathassuk meg a hosszú szünet után a  legjobb Quimby-dalokat, garantáljuk, hogy az élménytől

A Quimby FB oldalán még egy esemény felbukkant, ez a 100 éves születésnapi koncert, ha valaki esetleg lemaradna a parkos buliról, 2091. november 18-án bepótolhatja :) Nem ígérjük, hogy ott leszünk...

 

Quimby, Kiss Tibi, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek