Nagyszínpad! Hazai popsztárokkal lép fel a Superar gyerekkórus az Akváriumban

2023/04/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Rendhagyó koncertet láthat a közönség május 23-án az Akváriumban. A hazai könnyűzene sztárjai egy nagy közös showban lépnek fel, együtt a Superar esélyteremtő zenei program növendékeivel. A különleges esemény jótékony célokat szolgál: a Superar nyári zenetáborának megvalósítását, ahol a program növendékei a Sziget nagyszínpados koncertjükre készülhetnek fel.

Fotó: Sziget Festival Official / Rockstar Photographers

A Superar Magyarország közös zenéléssel teremt lehetőséget hátrányos helyzetű gyerekek számára a tehetségük kibontakoztatására, közösségi élmények, zenei tudás megszerzésére. Az esélyteremtő, közösségi zenei program a világhírű venezuelai El Sistema módszer pedagógiai alapjain nyugszik. Ausztriából indult 2009-ben, magyarországi szervezete 2018-ban jött létre a Sziget támogatásával. 2019 augusztusában a Sziget Fesztivál addigi legkülönlegesebb nagyszínpados fellépőjét láthatta a tízezres közönség: a Superar kórusát, olyan gyerekekkel soraiban, akiknek amúgy minimális esélyük lett volna arra, hogy egy színpadon állhassanak a Sziget világsztárjaival. 

 

A Superar növendékei most magyar sztárokkal zenélnek együtt egy különleges produkcióban. Május 23-án 18:00 órától a budapesti Akvárium Klubban az Ivan & The Parazol, a Lóci Játszik, Giorgio a Carson Comából, Pátkai Rozina, VENI és Hegedűs Józsi lép színpadra, egymásnak adva a mikrofont egy nagy közös show keretében. Az előadókhoz egy-egy közös szám erejéig a superaros gyerekek is csatlakoznak, énekkel, gitárral, ukulelével. 

 

A rendhagyó koncert jótékony célokat szolgál. Augusztusban ismét a Sziget Nagyszínpadán lépnek fel a Superar növendékei, akik négynapos nyári zenetáborban készülnek fel a nagyszínpados koncertjükre. A nyári tábor az év csúcspontja a Superar életében: négy ország superaros gyerekei találkoznak itt, hogy együtt játsszanak, zenéljenek. Sok gyereknek ez az egyetlen lehetősége arra is, hogy nyári táborban vegyen részt.

Az akváriumos koncert bevételei a tábor megvalósulását szolgálják.

Superar, Ivan & The Parazol, Lóci Játszik, Giorgio, Akvárium, Sziget Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek