Nekilátott az új album munkálatainak az Asking Alexandria

2018/10/26  ·   Zenei hír   ·  Simonyi Éva

A zenekar elkezdett dolgozni a 6. stúdióalbumán. Már többször jártak Magyarországon, óriási a magyar rajongótáboruk, így nagyon várjuk, hogy milyen lesz az új lemez, illetve, reméljük, hogy ezt is mihamarabb hallhatjuk majd élőben!

Fotó: AA/FB

Az új album a 2017-es cím nélküli (“Asking Alexandria”)-t fogja követni, aminek fantasztikus fogadtatása volt mind a kritikusok, mind a rajongók körében. Ez az album az együttes első énekesével, Danny Worsnoppal készült, és a Billboard-listán a 2018.01.03-i héten az első helyet szerezte meg, megelőzve a dobogó második helyén szereplő Linkin Parkot (és a One More Light dalukat), illetve a Rock Album Billboard listájának második helyére is sikerült felkerülnie (ahol ismét a Linkin Parkot előzték meg).
(Az előző énekessel, Denis Stoffal készített 2016-os The Black című lemezük egyébként szintén rendkívül előkelő (9.) helyen végzett a Billboard 200-as listáján.)

A frontember szerint a közelgő album “ez egy új fejezet, és egy új jövő az Asking Alexandria történetében”.

Danny egy Instagram-posztban jelentette be a nagy hírt, ahol mesélt a folyamatról, illetve arról is, mennyire örül, hogy ismét a banda tagja lehet (egy ideig ugyanis más énekessel dolgozott az AA).

“Két évvel ezelőtt jelentettük be, hogy visszatérek az Asking Alexandriához. Ez az idő elrepült. Úgy érzem, mintha csak tegnap lett volna, hogy besétálok a stúdióba, és karrierünk eddigi legsikeresebb albumát elkezdjük összerakni a srácokkal. Óriási turnékat toltunk le a Shinedownnal, a Godsmackkel és a Black Veil Brides-szal. Megünnepeltük a top slágeres kislemezeinket, az Into The Fire-t és az Alone In A Room-ot. Együtt nevettünk, együtt sírtunk, együtt véreztünk… és főleg: együtt találtuk ki, hogyan tovább. Most fejest ugrunk az új album munkálataiba, amely egy új fejezet, és egy új jövő az Asking Alexandria történetében”.

Egyéb hírek az AA háza tájáról: a napokban egy harmadik daluk is bekerült a rádiós top 10-es alternatív rock listára, ami nem kis teljesítmény. A dal nem más, mint a frontember által fentebb említett “Alone In A Room”, ami az október 3-i héten került fel a 9. helyre. Gratulálunk!

A zenekar jövő év elején indul turnéra a Shinedown-nal és a Papa Roach-csal.

Az együttes sikerei mellett az énekes, Danny Worsnop magánéletében is mozgalmas évet könyvelhet el: a nyáron eljegyezte kedvesét, Victoria Pottert. Sok boldogságot kívánunk nekik!

A 2017-es teltházas koncertről itt írtunk,

a  2018-as nyári Park-béli koncertről pedig itt.

 

Asking Alexandria, Danny Worsnop, új album

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek