Nem filléreskedik a Live Nation: elhozza 50 Centet Budapestre

2022/08/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

2022. október 25-én Budapesten ad koncertet a világ egyik legsikeresebb rappere. 50 Cent eddig egyszer, tizenhat évvel ezelőtt, 2006-ban koncertezett a magyar fővárosban, akkor is a Budapest Sportarénában.

Illusztráció: 99images.com

A most 47 éves Curtis James Jackson III – rapper, üzletember, színész és producer Queensből. Eminem és Dr. Dre (aki első sikeres alkotásainak producere volt) támogatásával mára a világ legnépszerűbb rappereinek egyikévé vált.

Műfaja egyik legtehetségesebb és legtermékenyebb előadója, Grammy-díjas, rekordokat döntő debütáló albumával, a Get Rich or Die Tryin'-nal (2003.) vált híressé, azóta több mint 30 millió albumot adott el világszerte és számos rangos díjjal ismerték el munkásságát. Ugyanezzel a címmel egy játékfilm is készült (2005.) egy belvárosi drogdílerről, aki elfordul a bűnözéstől, hogy szenvedélyének, a rapzenének hódolhasson....

50 Cent ismertségét üzletemberként, színészként és producerként is kamatoztatta, páratlan sikereket elérve. A Get Rich or Die Tryin lemez megjelenésétől indulva – ami a mai napig a valaha volt egyik leggyorsabban fogyó rap album, 5 nap alatt 1 millió példány kelt el belőle –, a hiphop legnagyobb üzletkötéséig, a Vitaminwater eladásáig, 50 Cent folyamatosan rekordokat döntöget. ( Az "I Get Money" című dalában így rappelt:
"Vettem a negyed vizet eladtam palackokban 2 dolcsiért, jött a Coca-Cola és milliárdokért megvásárolta, mi a f*sz?".)

2005-ben megalapította a G-Unit Film & Television nevű cégét, amely sokféle tartalmat gyárt és számtalan műsort ad el különböző csatornáknak. Az övé volt a 2014-es indulástól a 2020-as befejezésig az amerikai Starz televíziós hálózat legnézetebb, díjnyertes sorozata, a Power, amelyben nem csak szereplő, de vezető producer és rendező is volt, 2020-ban a legjobb rendező díját is megkapta érte a NAACP-tól.

Emellett csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán (képünkön), és filmes karrierje során számos kasszasikerben szerepelt olyan sztárok társaságában, mint Sylvester Stallone, Gerard Butler, Jake Gyllenhaal, Bruce Willis, Ray Liotta vagy Melissa McCarthy. Ez utóbbival a Spy című filmben szerepelt együtt – ennek egyes jeleneteit Budapesten forgatták, 50 Cent itt is járt akkor (2014.)

Portfóliójába tartozik a G-Unit Records is, amelynek igazgatója, és számos platinalemezes előadóval áll szerződésben. Bár saját új albumot az elmúlt években nem jelentetett meg, de különböző projektjeihez írt dalai továbbra is a slágerlisták élmezőnyébe kerülnek. Greenlight Gang elnevezésű turnéjával 25 nap alatt 12 országban 17 show-t ad – egyet ebből Budapesten.

 A koncertre jegyek augusztus 31-én 10 órától kaphatók.

 

50 Cent, amerikai rapper, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek