Phasskivan – kilogolt a magyar zenei életből a 20 éves zenekar

2019/01/02  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

"Ebben az évben már rosszabb hír nem lesz! " – írta a számos kommentelő egyike az Akkezdet Phiai Facebook oldalán, ahol a formáció bejelentette: kettéválnak útjaik.

Fotó: A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I./FB

Amikor a fél ország még macskajajosan fetrengett az ágyán, vagy éppen belecsapott egy pótszilveszterbe, esetleg pont akkor ért haza a rendesről – a 20 éve zenélő srácok egy terjedelmes posztot pöccintettek ki az oldalukra:

Az okokról még ebben a hosszú posztban sem esik szó, viszont  – az eddigi feloszlós/kilépős sztoriktól eltérően – hosszasan sorolják, kiknek mondanak köszönetet a 20 évnyii zenélés kapcsán. Respect.

A búcsúposztban leírják, hogy várják a rajongótábortól a zenekarral kapcsolatos személyes történeteket, és azok sorjáznak is rendesen, szem nem marad szárazon, de tényleg. Nem lehet könnyű azért ezeket olvasni, mint ahogy a rajongóiknak sem volt egy élmény szembesülni a game over-poszttal:

"Szóval tegnap, szilveszter estéjén miközben hallgattalak titeket, néztem a villamosról a Duna csillámló hullámait, meg ahogy minden elsuhan mellettem sárgás fényben úszva, és közben azon gondolkodtam, mennyire örökérvényűek is a szövegeitek. Valamit megindíthatott bennem tegnap, mert ma azzal kezdtem a reggelt, hogy feltúrtam a hazai rapválogatásomat, és miközben dolgoztam, harsányan nyomtam, hogy te is szíttá, mi is szíttunk, te is szíccsá, mi is szítunk! Na, erre este bejelentitek, hogy oszlás van."

Saiid (Süveg Márk)folytatja tovább a zenék és a szövegek írását, érkezik az első szólóanyaga is a közeljövőben – vele és DJ Frequenttel még lehet találkozni a fellépéseken, Závada Péter hangját pedig nyilván az irodalom berkeiben lehet majd meghallani.

Húsz éve alatt az Akkezdet Phiai mindössze két albumot készített – Akkezdet (2003), Kottazűr (2010) – de hogy mekkora hatással voltak dalaik a hallgatóságukra, arra bizonyíték az is, hogy még érettségi tételként is szerepeltek.

 

 

 

 

 

Akkezdet Phiai, Saiid, Závada Péter, feloszlás

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek