Rúzsa Magdi, Caramel és Berki Tamás –ők az első Máté Péter-díjasok

2018/03/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Átadták az első Máté Péter-díjakat a könnyűzenei és dzsesszművészek elismerésére a közelgő március nemzeti ünnep alkalmából.

Fotó: Caramel/FB

A Máté Péter-díj emlékéremmel, oklevéllel, pénzjutalommal (ez az illetményalap harmincszorosa, jelenleg mintegy 1,16 millió forint) és nyugdíj-hozzájárulással jár, utóbbi a Magyar Művészeti Akadémiától.

A Máté Péter-díj nyerteseiről egy öttagú, négyéves mandátumot kapott bizottság dönt, ebben Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész; Horváth Gergely rádiós szerkesztő, Zsoldos Béla dzsesszzenész, a Zeneakadémia dzsessz tanszékének docense; Tóth Tibor, a Music Hungary főtitkára, valamint a Magyar Művészeti Akadémia egy későbbiekben megnevezett delegáltja kapott helyet.

Az első díjazottak:

RÚZSA MAGDI

"Ma először életemben az ORSZÁG LEGNAGYOBBJAI, olyan emberek körében, akiket gyerekkorom óta tisztelek és becsülök, egyszercsak kimondták az én nevemet is.
Hálás vagyok, hogy volt hitem és felültem arra a vonatra és elindultam a vágyaim felé. Ki merem mondani, hogy most először igazán büszke vagyok magamra. Köszönöm nektek is, akik a kezdetektől hisztek bennem. Köszönöm, hogy vagytok nekem!!!Szép ez a mai nap! Boldog vagyok!" (Facebook)

Rúzsa Magdi mellett Börcsök Enikő újdonsült Kiváló Művész/Vígszínház –Szkárossy Zsuzsa

CARAMEL

"Ma Máté Péter díjat kaptam!Végtelenül inspiráló és megtisztelő számomra ez az elismerés!Igyekszem a jövőben is méltó lenni ehhez a díjhoz! Nagyon köszönöm!" (Facebook)

 

BERKI TAMÁS

Fotó: Facebook


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek