Soha nem látott felvételek a Led Zeppelin 50. születésnapjára készülő dokumentumfilmben

2019/05/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Sokáig reménykedtek a rajongók, hogy összeáll a formáció ezen jeles évforduló alkalmából a Glastonburyn, de a reunionra, úgy tűnik, még várni kell. A filmvásznon azonban újra együtt láthatjuk őket.

Soha nem látott felvételek a Led Zeppelin 50. születésnapjára készülő dokumentumfilmben

Az ikonikus zenekar karrierjét Bernard MacMahon rendező viszi vászonra.

„Amikor láttam, hogy Bernard mit alkotott az „American Epic"-ben mind hangzásban, mind pedig vizuálisan, egyből tudtam, hogy ő az, aki képes lesz elmondani a történetünket."- mesélte Jimmy Page, gitáros, producer és zeneszerző.

A film a Led Zeppelin tagjainak 1960-as éveit mutatja be, valamint a '68-as nyári találkozót, amely megváltoztatta a világ rocktörténetét. A film kitér a '70-es évekre is, amikor az együttes második albuma letaszította a slágerlisták trónjáról a The Beatlest és a világ elsőszámú zenekarává vált. Ez az első és egyetlen olyan dokumentumfilm, amelynek születésében a zenekar tagjai is részt vettek.

„Látva, hogyan kel életre Will Shade és sok más ikonikus amerikai zenész az „American Epic" filmkockáin, tudtam, hogy ebben nekem is közre kell működnöm" – tette hozzá Robert Plant, az együttes énekese.

 A doksi igazi különlegesség, a valódi Led Zeppelin-sztorit azok mondják el, akik meg is élték. Nincsenek külsősök, a filmben nem szólalnak meg szakértők, ismerősök, csak a zenekar tagjai, Jimmy Page, Robert Plant és John Paul Jones. A rajongók egy igazán különleges, késői interjút is láthatnak az 1980-ban elhunyt John Bonham dobossal is. A filmben eddig soha nem látott archív felvételek, videók és képek is helyet kaptak, melyek mind azt mutatják be, hogyan alkotott a banda és mik formálták a Led Zeppelin zenéjét.

„Most volt itt az ideje, hogy saját szavainkkal mi mondhassuk el a történetünket. Azt érzem, hogy ez a sztori most valóban életre kel" – mondta John Paul Jones, a zenekar basszusgitárosa, billentyűse.

Led Zeppelin, 50, dokumentumfilm

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek