Temesi Berci megmutatja, hogy jazz nem rétegzene

2022/04/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A nemrégiben Fonogram-díjra jelölt „Time is not a magazine” album a zenész ötödik nagylemeze, amellyel elsősorban a kevés reflektort kapó dobosok előtt tiszteleg.

Temesi Berci megmutatja, hogy jazz nem rétegzene

A lemez minden online. mind  kézzelfogható CD formátumban elérhető. Berci tervei között szerepel, hogy később bakelit formában is kiadja ezt a zenei anyagot.

A korong közel 50 közreműködő munkásságának köszönhetően jött létre. 12 dal kapott helyet az albumon, amelyek mindegyikét Bubenyák Zoltán hangszerelte, keverte, maszterelte.

Sajnos a világjárvány nem tette eddig lehetővé, hogy élőben mutassam be ezt a rendhagyó lemezt. Most végre eljött az ideje, nagyon hálás vagyok érte” – árulta el Berci, aki gőzerővel készül az április 13-án megrendezésre kerülő szimfonikus koncertjére a Klauzál Ház színpadán. Itt a Fonogram-díjat is elnyert „Symphosium 40” dupla lemeze (egy instrumentális, egy vokális korong) kerül terítékre a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar kíséretében. Vendégként olyan előadók csatlakoznak Berciékhez, mint Szolnoki Péter, Bencsik Tamara, Kálmán Tamás, Vavra Bence, Nagy Laci Gitano vagy éppen Csányi István.

Hogy a fúziós jazz is lehet populáris, azt Temesi Berci „Province” című dala is bizonyítja:

 

Temesi Berci, jazz, Fonogram-díj, Klauzál Ház

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest