Új albummal tér vissza november végén a Coldplay

2019/10/25  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Nagyon-nagyon hosszas várakozás után november 22-én jelenik meg az angol Coldplay legújabb albuma Everyday Life címmel. Ráadásul dupla verzióban! Két dal pedig máris meghallgatható róla.

Új albummal tér vissza november végén a Coldplay!

Hetek óta ment a csikicsuki a Coldplay hivatalos közösségi oldalain, ahol egy igencsak idegölő játékkal próbálták felcsigázni a rajongók érdeklődését és aktivitását a "lesz-e új album" kérdéskör kapcsán.Végül egy levélke formájában tettek pontot a találgatások végére, amiben nyilvánvalóvá vált, hogy november 22-én kerül forgalomba az Everyday Life címet viselő dupla korong.

 

A dolog érdekessége, hogy meghallgatva az első két elénk vetett morzsát, teljesen más, mint amit az utóbbi időben megszoktunk a csapattól. Nagyon úgy tűnik, hogy a poposabb vonaltól elszakadva valamiféle világzenei keverékkel próbálják tesztelni a rajongók kitartását. Az új produktum egyik fele a Sunrise (Napkelte), a másik pedig a Sunset (Napnyugta) címet kapta, amiből még nem szűrhetünk le komoly tanulságokat, viszont az első két dal arra enged következtetni, hogy igen megosztó lesz szakmai és rajongói körökben is.

Mindenesetre mi nagyon örülünk a visszatérésnek, és az új album mindig új reményekkel tölt el minket egy európai turné tekintetében, ahová esetleg kicsiny hazánk is bekerülhet a célpontok közé! :)

Az "Everyday Life" egyébként nem csak azért különleges, mert kétrészes album, hanem azért is, mert a borítót a Coldplay gitárosa, Jonny B uckland nagyapja és az ő zenekarának egy 1919-es fotója inspirálta.

A brit együttesnek olyan szenzációs slágereket köszönhetünk, mint a Spotify-on több mint 1 milliárd streamet generáló The Chainsmokers-el közös „Something Just Like This", vagy a nagysikerű „Paradise" című daluk, ami a YouTube-on több, mint 1 milliárd (!!!) megtekintésnél jár.

Coldplay, új album, Orphans, Arabesque, Everyday Life

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek