Új énekest keres az Omega utódzenekara

2022/05/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Új tagokkal, félig új néven folytatódik a legenda – értesült a Blikk. Az új formáció neve: Omega Testamentum, énekesük még nincs. Hír mindebből azzal csaknem egyidőben lett, hogy felavatták Benkő László síremlékét.

Új énekest keres az Omega utódzenekara

Azt nem tudjuk, hogy a testamentum szó melyik jelentésére gondolnak, mert lehet végrendelet – és lehet szövetség is... A gyász nem kerülte el a zenekart az elmúlt időszakban, 2020 novemberében hunyt el Benkő László, pár nappal később a korábbi basszusgitáros, Mihály Tamás, tavaly decemberben pedig a kultikus frontember, Kóbor János.

Az új formáció alapját az Omega dobosa,  Debreczeni Ferenc (Ciki) és a korábbi kisegítő gitáros, Szöllőssy Kata alkotja, Molnár György Elefánt súlyos betegséggel küzd, nemrég operálták. Hozzájuk érkezett Maróthy Zoltán gitáros, a Kőbányai Zeneiskola igazgatóhelyettese.

"Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszisokat játsszák..." – mondta egy műsorban Trunkos András menedzser, amit aztán a Blikk szemlézett..

Persze, a legeslegnagyobb kérdés, hogy ki fog Mecky helyett énekelni?

"Olyan énekes kell, aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánosra, mert rá nem is lehet. Egy nagyon jó énekes kell, akivel újrafogalmazzuk a nótákat" – jelentette ki a menedzser.

Az Omegának nagyon komoly rajongótábora van. Érdekelt minket, hogy fogadták a hírt. Elég vegyesen...már ha az eddigi egyetlen pozitív komment ("ÉN ÖRÜLÖK!!!") árnyalja az egyértelműen elutasító képet:

"Lehet,de nem Omega. Legalábbis nem az amit nagyon nagyon szerettünk. Omega többé nem lehet, csak a rajongók szívében."

"Azt állítja, nem akar emlékzenekart csinálni. Akkor ez mi lenne? Ha már deklaráltan más néven folytatják, mert három társuk már az égi zenekarban játszik, az mi, ha nem egy emlékzenekar? Pláne, ha Mecky egyediségének tiszteletben tartása végett nem akar hozzá hasonlító énekest találni - ami szerintem teljesen helyes meglátás -, akkor már csak annyiban fog hasonlítani az Omegára, hogy egy eredeti és egy újabb csapattag velük jön és persze Omega-dalokat fognak játszani. Ez így egy Omega tribute együttes, amit fel lehetne vállalni."

"Nem kérjük. Kedves Trunkos András! Át kéne gondolni, el kéne felejteni az ötletet. Rossz!"

"Omega már nincs! És nem is lesz!"

Egyébként éppen Trunkos nyilatkozta azt Kóbor János halála után, hogy az Omega története véget ért. Azt persze megértjük, hogy a meglévő tagok tovább vinnék a hagyományt, a zenét, csak éppen az évtizedekig maximális hőfokon lobogó, kitartó rajongótábor érzi most úgy, hogy a zenekart elgyászolták, többször is, a hamvain pedig nem szívesen látnak másikat. Hogy mi lesz az Omega Testamentummal, az a közeljövő kérdése, az viszonylag biztos, hogy két szobra is lesz Kóbor Jánosnak, az pedig tuti, hogy nyáron az Őrségben Omega fesztivált rendeznek.

 

 

 

 

Omega Testamentum, Omega, Trunkos András

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek