Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

2022/02/08  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk azzal kapcsolatban kereste meg az Omega menedzserét, hogy noha halála óta már eltelt két hónap, a zenész hamvai még nem kerültek végső nyughelyükre.

Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

Trunkos András megerősítette, amit már eddig is tudtunk: a zenésznek két búcsúztatója is lesz, hiszen a hamvainak egy részét a Bazilikában helyezik majd végső nyugalomra, a másik felét pedig a Balatonba szórják. Ez utóbbira a menedzser tájékoztatása szerint már megvan az engedély, a budapesti gyászszertartásra pedig még februárban sor kerül. Sem ez, sem a balatoni nem lesz nyilvános.

Ami pedig Mecky emlékét illeti,

"... egy művész már dolgozik a Bátaszék főterén felállítandó, egész alakos álló, és egy másik, Aligán elhelyezendő ülő szobron – mondta el Trunkos András, arról pedig, hogy Kóbor János és az Omega emlékére kegyhelyet terveznek a Balatonnál, itt írtunk.

Azt már a Borsnak mondta el, hogy egy interaktív rock panteont” álmodott meg az Omega emlékére,

"...és annyit elárulhatok, hogy ígéretet már kaptam rá felsőbb körökből."

Trunkos András a lap szerint sok mást is szeretne megvalósítani, de ez közülük a legnagyobb, több milliárd forintos költségvetéssel. A cikkből az is kiderül, hogy a még élő tagok úgy vélik, hogy egy nagyobb zenei fesztivál keretében, már Kóbor János nélkül ugyan, de megünneplik a zenekar 60. születésnapját. Az a terv, hogy „rockzenébe folytják a bánatukat”, és rendeznek egy Woodstock fesztiválhoz hasonló megmozdulást Őriszentpéteren.

A menedzser sokak megnyugtatására közölte, hogy Benkő László emléke is legalább ennyire fontos:

"Benkő Lacinak a Farkasréti temetőben van a végső nyughelye, és gyönyörű, különleges márvány sírkő készül, amelyen lesz egy Hammond orgona, egy szintetizátor és egy szék. Ez Benkő Laci zarándokhelye is egyben" – nyilatkozta a bulvárlapnak.

Itt hívnánk fel ismételten a figyelmet arra a koncertre, amelyet az égi zenekarban játszó magyar zenészek tiszteletére és emlékére rendeznek majd a Papp László Sportarénában 2022. november elsején (képünkön). A fellépők névsora még alakul.

 

Kóbor János, Omega, kegyhely, Balaton, szobor, bazilika

 

 

Szólj hozzá!


Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek