Utolsó koncertjét adja az Amadinda – elbúcsúznak a közönségtől

2021/11/06  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Na de mi lesz Presser Gáborral és a szilveszteri koncerttel?

Utolsó koncertjét adja az Amadinda – elcúcsúznak a közönségtől

Nem tudjuk, a zenekar vezetője szűkszavúan fogalmaz:

"Az Amadinda Együttes, 2021. november 9-én, Steve Reich: Music for 18 Musicians című művének előadásával búcsúzik a Zeneakadémia Nagytermétől és a közönségétől, melynek lankadatlan szeretete végigkísérte az együttest 37 éves pályafutása során" .

Az Európában a legrégebb óta, változatlan felállásban működő ütőegyüttes1984-ben alakult, legfontosabb munkái közé tartozik az a hat lemez, amelyen John Cage zeneszerző életművét rögzítették Kocsis Zoltán zongoraművésszel közösen. Az Amadindában Bojtos Károly (afrikai xilofonok, marimbula, polinéz dob és fadob, szenegáli dob), Holló Aurél (kínai templomi harang, afrikai xilofonok, cabasa, polinéz fadob, deszkák, cserép, sistrum), Rácz Zoltán (claves, kolomp, polinéz dob, szenegáli dob, szulavezi duda) és Váczi Zoltán (csörgő, mbira, polinéz dob és fadob, ceglédi kanna) zenél.

A november 9-i koncerten közreműködik a TanBorEn trió, az ütőhangszeres Joó Szabolcs, a Zeneakadémia ütőhangszeres hallgatói közül Láposi Dániel, Hencz Kornél, Burcsik Dávid, Siptár Bence, Simon András és Urbán Kristóf, a Bartók Konzervatórium növendékeinek képviseletében Endrédi Mihály és Puskás Ádám, továbbá Varga Oszkár (hegedű), Matuska Flóra (cselló), Maczák János, Szűcs Péter (klarinét), Fábry Boglárka, Schlanger Tamás (zongora), valamint Károlyi Katalin, Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes (ének).

A Reich 85 című búcsúest a 85 éves amerikai zeneszerző, Steve Reich munkássága előtt tiszteleg. A műsorban elhangzik a komponista Music for Pieces of Wood, Mallet Quartet, Sextet, valamint Music for 18 Musicians című műve. Steve Reich 1977 nyarán járt első ízben Budapesten az Új Zenei Stúdió meghívására. Steve Rich Mallet Quartet című művét az Amadindának dedikálta.

 

Amadinda, búcsúkoncert, Zeneakadmia

 

 

Szólj hozzá!


A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

Három, a tudomány számára teljesen új, nyolcvanötmillió éves darázsfajt fedeztek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói Ajka...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni koncertet. De arra, hogy mi lesz a jövőjükkel, csak tippelnek a leghűségesebb rajongóik is, sokan úgy vélik, Grohl szólókarrierbe fog.

A Sziget-warmup a Halászbástyán lesz az idén

A Player magazinból tudtuk meg, hogy "idén a Sziget leghangulatosabb VIP-bulija nem is a Szigeten lesz".
Új koncertek