Kaposvár 2023. Jun. 06. (19:00)

ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR


ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR

Kamarazenekarunk 2010 februárjában alakult G. Horváth László vezetésével. A vonós kamarazenekar zöme felsőbb éves zeneakadémista, de van köztünk másodéves ill. már évekkel korábban végzett is. Szakmai indíttatást elsősorban Rolla Jánostól, a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetőjétől kaptunk, aki a kezdetektől figyelemmel kíséri és támogatja munkánkat. Hivatástudatunk, elkötelezettségünk, s persze nem utolsósorban a zene iránti szeretetünk révén arra törekszünk, hogy a munkánk során mindig a művészi kifejezést szolgáló minőség legyen a legfontosabb.

Ideánk egy olyan zenei műhely létrehozása, melyben alapvető követelmény az európai szintű hangzás, a magyar zenei kultúra nemes tradícióinak folytatása, a nagy elődök értékteremtő példájának tisztelete, ugyanakkor a folyamatos megújulási szándék. Zenekarunk a klasszikus zeneművektől a XX. századi remekműveken át egészen a kortárs zenéig bővülő repertoárját elsősorban a fiataloknak ajánlja. Határozott szándékunk, hogy koncertjeinken a klasszikus zene üzenete minél több fiatalt érintsen meg, hogy ezzel is segítsük egy új, a klasszikus értékeket befogadni képes generáció kialakítását.

Ezt igyekszik tükrözni a névválasztásunk is: anima musicae - a zene lelke.

Hiszünk a kamarazenélés összetartó és közösségformáló erejében, s meggyőződésünk, hogy koncertjeinkkel nem csak a "kortársi" hallgatóságunk táborát növelhetjük, hanem egyedi és maradandó élményt nyújthatunk a szélesebb zenekedvelő közönségnek is.

Anima Musicae Kamarazenekar

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek