Budapest 2023. Feb. 18. (19:30)

Bach:VI.Brandenburgi verseny/Mahler:X.szimfónia/Mozart:C-dúr z.verseny/Szymanowski:IV.szimfónia


Bach:VI.Brandenburgi verseny/Mahler:X.szimfónia/Mozart:C-dúr z.verseny/Szymanowski:IV.szimfónia

Lucas Debargue korántsem a szabvány szerinti fiatal zongoravirtuózok közül való.

A párizsi születésű művész nem zenészcsaládból származik, zongorán csupán 11 éves korában kezdett el játszani, de aztán 15 évesen, megfelelő mentor híján, félbe is hagyta tanulmányait. Basszusgitározott egy rockzenekarban, majd bölcsészdiplomát szerzett, valamint 2010-ben, húszévesen végre – és közös szerencsénkre! – visszatért a zongorázáshoz. Tehetségét már több alkalommal megcsodálhatta a Concerto Budapest közönsége, így számukra alighanem elegendő lenne annyit említeni, hogy Debargues ezúttal az egyik legcsodálatosabb Mozart-zongoraversenyt, az 503-as Köchel-jegyzékszámú C-dúr kompozíciót fogja eljátszani. Emellett szólistaszerep jut számára egy különleges és a magyar koncerttermekben nemigen megszólaltatott XX. századi remekműben is: Karol Szymanowski 1932-es IV. szimfóniájában, mely Arthur Rubinsteinnek dedikált alkotás méltán viseli a „Symphonie Concertante” megnevezést is. S hogy Keller András és a zenekar mindezek előtt az est első felére még Bach VI. brandenburgi versenyét és a koncertmestert is szólóhoz juttató, majd’ félórás Mahler-Adagiót (a befejezetlen X. szimfóniából) is ígéri számunkra, az immár kihagyhatatlanul dúsnak jelzi e programot.

Bach: VI. brandenburgi verseny, BWV 1051
Mahler: X. szimfónia – Adagio
Mozart: C-dúr zongoraverseny, K. 503
Szymanowski: IV. szimfónia („Symphonie Concertante”), op. 60

Közreműködik: Lucas Debargue zongora
Vezényel: Keller András

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek