Gödöllő 2023. Jul. 09. (18:00)

Barokk Randevú - Vivaldi 4 Seasons - A crossover koncert


Barokk Randevú - Vivaldi 4 Seasons - A crossover koncert

A Négy Évszak című hegedűverseny-sorozatot mindenki ismeri, de ebben a formában még soha nem hallhatta. A teljes zenemű átdolgozásra került, tételről tételre haladva több zenei stíluson átívelő utazásra invitáljuk a hallgatót.

Barokk Randevú
Vivaldi 4 Seasons - A crossover koncert

A klasszikus zene fúziója a swing, jazz, latin és folk zenével, egy izgalmas kísérlet a barokk egyik legnagyobb művének modern feldolgozására.

Bemutatjuk a Swing à la Django zenekar legújabb izgalmas crossover koncertjét a híres olasz zeneszerző és hegedűművész, Antonio Vivaldi legnépszerűbb művének átdolgozásából.

A Négy Évszak című hegedűverseny-sorozatot mindenki ismeri, de ebben a formában még soha nem hallhatta. A teljes zenemű átdolgozásra került, tételről tételre haladva több zenei stíluson átívelő utazásra invitáljuk a hallgatót.

Az ismert melódiákat izgalmas swing, jazz, latin és folk hangzásokba és ritmikába vezetik át a zenészek, olasz, francia, magyar, spanyol, amerikai dallamok és virtuóz improvizációk szövik át.

A kísérlet célja, hogy közelebb hozza a barokk zenét a ma emberéhez, közérthetővé tegye a régi idők zsenialitását!

Swing à la Django - the virtuosity of Swing

A Swing à la Django együttes Magyarország egyik legismertebb és leginnovatívabb pop-swing zenekara. Különleges stílusötvözetet teremtettek azzal, hogy zenéjük hangzásában harmóniára talál a pop zene keverve a magyar autentikus folklór zenével, a francia manouche swinggel és az argentín bossa novával. Ezen stílusok mixének eredménye ez az általuk „Hungarian Django Swing”-nek nevezett egyedi stílus. A zenekar slágerei meghódították az elmúlt két évben a nagyobb rádiók lejátszási listáit és a online videós felületeken milliós nézettségeket értek el. 2021 -ben „A DAL” című vetélkedő műsor 5. helyezettjei, 2022-ben pedig középdöntősei lettek saját szerzeményeikkel. 2021-ben a Mahasz éves rádiós játszási toplistáján 25. helyig jutottak a Gyémánt című feldolgozásukkal. Emellett 2022 tavaszán teltházas koncertet adtak a Budapest Papp László Arénában Bangó Margit hivatalos zenekaraként.

LOMBOS Pál - zenekarvezető / nagybőgő
DANI János - szóló gitár & hegedű
SERES Vilmos- klarinét & tárogató
DANI Norbert - ritmus gitár & nagybőgő
GALLYAS-LAKATOS Róbert - zongora
WEISZ Nándor - ütő
feat. BARANYI Zoltán - hegedű

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek