Nyíregyháza 2021. júl. 27. (19:00)

BENCS Zenés Estek - Máté Péter emlékest


BENCS Zenés Estek - Máté Péter emlékest

BENCS ZENÉS ESTÉK - MÁTÉ PÉTER EMLÉKEST
A Bencs ZENÉS ESTÉK rendezvénysorozat programja
1 óra 15 perc

Csernák Tibor zongorista visszaidézi a gyerekkorától rajongva tisztelt nagy előd játékát és énekstílusát, és teszi ezt nagy alázattal, olyan egyszerű, tiszta módon, mint ahogyan Máté Péter is zenélt annak idején. Nemes egyszerűséggel idézi meg azt a kort, amikor a közel 150 dal zeneszerzője és előadója, a kultikus státuszt szerzett magyar popzenész, a vidéki kultúrházak rossz zongoráin játszva is, el tudta varázsolni a közönséget.

Erre a nemes feladatra vállalkozik az előadó ezen estén, ahol céljai elérésében Szabó Attila dobos lágy kísérete és Orémusz Maja vidám, lendületes műsorvezetése segíti.

Az est közreműködői:

Csernák Tibor – zongora
Gyermekkora óta a zene bűvöletében él és már hét éves korában elhatározta, hogy zenekart alapít, jazz-zongorista lesz és hangszerboltban akar dolgozni. Mindezt valóra is váltotta. Sok év komolyzenei képzés után a könnyűzene vizeire tévedt, ahol B, majd A kategóriás előadóművészi képesítéseket szerzett. 1980 óta aktívan zenél rock, pop, jazz műfajokban. Harminckét éve vezeti az általa alapított Polip együttest. Évekig tanult magánúton Binder Károlytól, majd 2003-ban bekerült az I. Országos Bárzongorista Verseny döntőjébe. Ennek sikerén felbuzdulva egyre többet foglalkozott ez irányú zenei tevékenységének fejlesztésével, és egyre többet szerepelt kísérő zongoristaként ismert énekesek, színészek mögött is. Máté Péter-estjén kívül zenekarával több műsort kialakított és több formációnak (köztük a Beat-lesz és a Ciki Rock Band) is tagja. Legjobban mégis a Máté Péter-est áll hozzá közel, mivel úgy érzi, ebben tud legjobban kiteljesedni, illetve ebben tudja kiadni magából mindazt, ami benne rejlik.

Szabó Attila – dobok
Egy szerény, ámde határozott stílusú ütőhangszeres művész, aki képzett dobolásával alázatosan szolgálja a zene ügyét ezen estén is, és azon túl, hogy gyermekkora óta dobol (testvére példáját követve, aki Debrecen híres Orion nevű zenekarának volt évtizedekig tagja), minden stílus iránt fogékony, így tőle is a kornak megfelelő dobolási stílusokat figyelhetjük meg. Titkolja, de kiváló A kategóriás dobos, évekig színházakban játszott, megfordult külföldön is, alapító tagja volt az Abrakazabra party zenekarnak, játszott big bandben és jazz formációkban, és kísért sztárokat is. Jelenleg a Polip Band tagja.

Orémusz Maja – műsorvezető
Nem ismeretlen a Bencs Villa közönségének, mert egykor a ház háziasszonya volt. A népművelő-magyar szakos Maja felkészült, vidám, lendületes konferálásai, és azok az ismeretanyagok, amiket közben elmond, észrevétlenül is behatolnak az ott ülők zsigereibe és nem is veszik észre, hogy nem csak jól szórakoztak és kikapcsolódtak, hanem egy csomó addig nem tudott ismeretre is szert tettek. Hol nevetünk, hol könnyet ejtünk vele, s a végén megismerjük Máté Péterben az embert, az esendőt és a sztárt.

A rendezvényt kedvező időjárás esetén kültérben, a Bencs Villa parkjában rendezzük meg.

A Móricz Zsigmond Színház játszóhelyeire vonatkozó legfrissebb egészségügyi tájékoztatás az alábbi linken érhető el: https://www.moriczszinhaz.hu/egeszsegugyi-tajekoztatas-covid-19-informaciok

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek