Menopauza 1170x180
Budapest 2024. Aug. 02. (19:30)
Jegyvásárlás

BÉNI 40 // A Budapesti Énekes Iskola jubileumi hangversenye


BÉNI 40 // A Budapesti Énekes Iskola jubileumi hangversenye
Kisérleti zeneműhely? Iskolatípus? Koncertező együttes? Igazából tisztán egyik sem, hanem mindez együtt, amelyben hol ez, hol amaz az oldala kerül reflektorfénybe a 40. évében járó BÉNI-nek, azaz a Budapesti Énekes Iskolának.

Kisérleti zeneműhely? Iskolatípus? Koncertező együttes? Igazából tisztán egyik sem, hanem mindez együtt, amelyben hol ez, hol amaz az oldala kerül reflektorfénybe a 40. évében járó BÉNI-nek, azaz a Budapesti Énekes Iskolának. A fő cél a kezdettől fogva mindmáig ugyanaz: a következő generációknak fölmutatni azt a csodálatos esszenciát, amit az európai – és benne a magyar – egyházi zene és a vele együtt felnövő világi muzsika érlelt ki, s e hagyományt kortárs alkotók műveivel gazdagítani.  Az út göröngyös volt, de hittel, kitartással, s egyre gyarapodó szakmaisággal, fényes sikerekkel, hiánypótló felvételekkel és emlékezetes színpadi megjelenésekkel a BÉNI mégiscsak a magyar zenei élet különc, sajátos tényezője lett. Erről emlékezik meg a mai sokszínű hangverseny: baráti előadótársak, s a megszólított sok száz egykori BÉNI-s „nagycsaládos” estje, ahol a szólisták és a hangszeresek is az iskola egykori tanulói, tanárai, szülőgárdája közül kerülnek ki.

 

közreműködnek:   a Deák Diák Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium,

                              a Weiner Leó  Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium,

                              a Józsefvárosi Zeneiskola AMI diákjai és tanárai, 

                              és a BÉNI korábbi növendékei

 

  meghívott vendégelőadók: Szent Efrém Férfikar

                                            LFZE Egyházzene Tanszék hallgatói és tanárai                                        

                                            Premi Cantores (Gödöllő)

                                            BÉNI hangszeres együttes

          Kertesi Ingrid, Gavodi Zoltán, Hegyi Barnabás, Oláh Marcell– ének, 

                                      Gesztesi-Tóth László - orgona

                                        

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 000 Ft
II. Árkategória : 4 000 Ft
III. Árkategória : 5 500 Ft
IV. Árkategória : 6 500 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek