Budapest 2022. Sep. 08. (20:00)

BUDAPEST KLEZMER BAND – sztárvendég: Rost Andrea, Lukács Miklós, Bolya Mátyás, Szokolay-Dongó Balázs


BUDAPEST KLEZMER BAND – sztárvendég: Rost Andrea, Lukács Miklós, Bolya Mátyás, Szokolay-Dongó Balázs

24. Zsidó Kulturális Fesztivál 2022. szeptember 4-11.

24. Zsidó Kulturális Fesztivál

2022. szeptember 4-11.

 

BUDAPEST KLEZMER BAND KONCERT – sztárvendég: Rost Andrea, Lukács Miklós, Bolya Mátyás, Szokolay-Dongó Balázs

Szeptember 8. csütörtök, 20 óra

 

A kedves visszajáró közönségünk már tudja, hogy a zsidó fesztiválról nem hiányozhat a világhírű Budapest Klezmer Band, amely ezúttal is a tőlük megszokott, legendásan magas színvonalon adja elő a hagyományos jiddis népzenei dallamkincsre épülő repertoárját. A mostani koncert különlegessége azonban az lesz, hogy Jávori Fegya zenekarával ezúttal színpadra lép a születésnapját ünneplő Rost Andrea operaénekes is, aki ezúttal magyar, cigány és jiddis népdalokat ad elő. A rendezvény másik különlegessége, hogy ezen a koncerten közreműködnek a népzene olyan mesteri zenészei is, mint Bolya Mátyás, Lukács Miklós és Szokolay Dongó Balázs.

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője Jávori Ferenc „Fegya”, akinek újító elképzelései megteremtették a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait is Magyarországon. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült. A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt. A Budapest Klezmer Band számos rangos elismerés és díj birtokosa.

 

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

* Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek