Budapest 2024. Jul. 19. (20:00)
Jegyvásárlás

Budapest Klezmer Band koncert


Budapest Klezmer Band koncert

A több mint 33 éves Budapest Klezmer Band ismét fergeteges muzsikával üdvözli a klezmer zene kedvelőit.

A Budapest Klezmer Band – az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc „Fegya” által írt és hangszerelt klezmer dallamokat, tradicionális zsidó zenét játszik. Ezek az ismert dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

Jávori Ferenc Fegya, a klezmer zene igazi mestere, a koncerten mindegyik remekművéből, a „Purimtól, a Menyasszonytáncig” felcsendülnek klezmer dallamok.
Fegya nevéhez fűződik a a „Purim, avagy a Sorsvetés” című, a Győri Balettel közös produkció, ő a szerzője a „Klezmer Szvitnek” is, melyet a Rolla János vezette Liszt Ferenc Kamarazenekarral adtak elő, és fantasztikus sikert hozott a „Menyasszonytánc” című klezmer-musicalje is a Budapesti Operettszínházban. De egyik koncert műsorából sem maradhat ki a Madách Színházban játszott nagy sikerű „Hegedűs a háztetőn” világhírű musical egy-két dala vagy a szintén Fegya által komponált, a Pécsi Nemzeti Színházban bemutatott „Getto” c. musical-dráma egy-egy dallama.


A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, sokoldalúságukról számos koncerten tettek már tanúbizonyságot.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 4 900 Ft
II. Árkategória : 5 900 Ft
III. Árkategória : 7 900 Ft
IV. Árkategória : 8 900 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek