Budapest 2023. Mar. 17. (19:30)

Grigorij Szokolov zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”


Grigorij Szokolov zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Grigorij Szokolov játéka bővelkedik a költői és különlegesen egyéni megoldásokban, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak.

Grigorij Szokolov zongoraestje
MVM Koncertek - A Zongora

Csodagyerekként kezdte karrierjét, ötévesen adta első koncertjét, mára legtöbben egy tibeti szerzeteshez hasonlítják Grigorij Szokolovot. Nem hiába ragadt rá az évek során ez a jelző, hiszen játék közben misztikus hangulat lengi körül. Ő maga háttérbe húzódik, fizikai jelenléte szinte feloldódik a zenében, a tökéletességig megformált hangok veszik át az uralmat a koncertteremben, szólóestjei zenei ünneppé válnak. Vitathatatlanul a ma élő zongoristák egyik legnagyobbja.

Az 1950-ben, Leningrádban született Szokolov speciális zeneiskolába járt, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium hallgatója lett. Tizenhat évesen az Emil Gilelsz vezette zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt, s ez a siker előadóművészi karrierjét is elindította. Rendszeresen koncertezik a világ legjelentősebb koncerttermeiben, többek közt a bécsi Musikvereinban, a berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouwban vagy a New York-i Carnegie Hallban. Széles repertoárja Bachtól Schönbergig terjed, a zene értelmezésének komolysága és eredetisége, előadásmódjának pontossága mind a közönséget, mind a kritikát megragadja, bárhol is játszik. Interpretációjának sajátossága, hogy kevés pedált használ, billentéstechnikája elsőrendű, a zongorából a hangok mérhetetlenül sok variációját csalogatja elő. Játéka bővelkedik a költői és különlegesen egyéni megoldásokban, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak.

Rendező: Jakobi Koncert Kft.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek