Zsámbék 2023. May. 27. (18:00)

II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL/ FELEFÁNT Szendrői Csaba – Tóth András duó


II. ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL/ FELEFÁNT Szendrői Csaba – Tóth András duó

FELEFÁNT
Szendrői Csaba – Tóth András duó
Elefánt dalok pillanat szülte hangulattöredékekkel

Az Elefánt a 2010-es évek egyik legnépszerűbb hazai zenekara, de ezt mindenki tudja. Azt már talán kevesebben, hogy az alternatív rocktól a posztsanzonos világig sok mindenben otthonos formáció eredetileg duóként indult, még Szombathelyen, az együttes bölcsőjében. Szendrői Csaba énekest és Tóth András gitárost még a kezdeti, szombathelyi időkben is volt, hogy otthoni zenésztársak, barátok segítették, de 2012-ig főként ketten írták a dalokat. Aztán az elmúlt évtizedben a szépen és gyorsan növekvő, népszerűsödő zenekar mellett alkalmanként ismét visszatérnek a duóformációhoz is. A FELEFÁNT leginkább kedvelt Elefánt-dalokat játszik, minimális hangszereléssel, de előkerülnek Szendrői Csaba versesköteteiben szereplő költemények átdolgozásai is.

Az Elefánt a szombathelyi gyökerek után a 2010-es évek elején Budapesten alakult komoly zenekarrá, a Kodály Method-videóprojekt kapcsán állt össze a mai formájában ismert zenekar. Már jó pár Elefánt zenekari év volt a hátuk mögött, amikor ismét felmerült, hogy ketten, az alapítók is zenélhetnének újra. A FELEFÁNT gitár-ének, esetleg dobgép köntösben tálal népszerű Elefánt-dalokat, a pillanat szülte hangulattöredékekkel megspékelve. Ezek mellett időnként előkerül egy-egy kiadatlan szerzemény, egy-két feldolgozás is és Szendrői Csaba köteteiben szereplő művek úgyszintén. A közvetlen és családias hangulat mellett improvizatívabb és spontánabb koncertek ezek, de a Szendrői-Tóth féle zenélésre ez már az
elején is jellemző volt. Ezeken a koncerteken bármikor történhet valami váratlan zenei impulzus, általában sodródnak is ezzel, ettől válik bensőségessé, természetessé, intimmé, váratlanná, így a közönség számára is felszabadítóvá.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a Telekom a Volt helyett

Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a...

A Telekomosok Fesztiválja elnevezésű, az ország különböző pontjain, június 1. és augusztus 20. között hetente megrendezett programokra az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

Ma nyitják a nyarat a szelíd motorosok Alsóörsön

A hamvaiból főnixként feltámadó egykori Harley Davidson Fesztivál ma Open Road Weekend néven nyitja meg a kapuit. A klasszikus zenés-motoros buliból pedig nem maradhat ki a látványosság számba menő vidám balatoni felvonulás sem.

Csillagfényes koncertek a kastélyparkban

A keszthelyi Festetics-kastély barokk kertje július végén a nappali séták mellett két estén át különleges csillagfény-koncerttel kedveskedik az élőzene és a romantikus helyszínek kedvelőinek.
Új koncertek