Budapest 2020. okt. 08. (20:00)
Jegyvásárlás

Lantos Zoltán Opensource


Lantos Zoltán Opensource
Közreműködik:
  • Lantos Zoltán - hegedűk, elektronika
  • Tálas Áron - zongora, billentyűs hangszerek
  • Fonay Tibor - basszusgitár, nagybőgő
  • Csízi László - dob
  • Andrew J - élő elektronika

„A világ csupa ritmus, hangzás és vibráció. Az oxigénatomok dúrban szólnak, a fűszálak énekelnek, és minden, ami körülvesz minket, zene” – erre az elgondolásra épül Lantos Zoltán OpenSource elnevezésű formációjának 2018-ban megjelent, Sonaris című bemutatkozó lemeze, amelybe a hegedűs-zenekarvezető a keleti filozófiák iránti, régóta tartó szenvedélyét is belekomponálta. A modern jazz és az indiai zene, a bulbul tarang nevű tradicionális hangszer hangja és az élő elektronika, a post bop ritmusok és a tálaképletek frigye természetes és magától értetődő – minden bizonnyal Lantos Zoltán indiai útjainak köszönhetően, melyek során elmélyült tudást szerzett erről a kultúráról. Az OpenSource zenéjében a hegedű ritkán hallható módon, elektronikus és groove-centrikus közegben szólal meg. Mindezt átjárja a keleti zenékre jellemző, meditatív minimalizmus, ami a hallgatót spirituális dimenzióba csábítja. A ritmusszekció pedig – DJ-vel és élő elektronikával kiegészülve – szinte táncolhatóvá teszi ezt a lebegést. „Az Open Source zenészei az együttes vezetője mellett Tálas Áron (zongora, billentyűk), Fonay Tibor (bőgő, basszusgitár) Csízi László (dob) és Andrew J (elektronika) – ötük játéka olyan egyszerűen olvad egybe, mint a természet hangjai, amikor az ember a hajnali erdőben hallgatózik”.

(Csabai Máté kritikájának felhasználásával)

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 3 000 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem...

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Robert Redford mellé KELL a Streisand!

Megérkezett a Kerekes Vica és Mátray László főszereplésével készült romantikus vígjáték, a HAB előzetese.

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek