Budapest 2022. jún. 02. (19:00)

Le Champs-Élysées - Micheller Myrtill koncertje


Le Champs-Élysées - Micheller Myrtill koncertje

Az Artisjus előadói díjas Micheller Myrtill már négy alkalommal töltötte meg a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet önálló, egész estés koncertjeivel. Ez alkalommal zenekarával együtt a Zsidó Művészeti Napok közönségének is elhozza a francia gipsy swing fergeteges hangulatát.

LES CHAMPS-ELYSÉES
MYRTILL és a SWINGUISTIQUE

Micheller Myrtill jazz-énekesnő legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing, másnéven gipsy swing stílusú muzsikát játszik. A 10 éves jubileumát ünneplő zenekar kifejezetten a Zsidó Művészeti Napokra összeállított repertoárral készül, a legújabb lemezük közkedvelt dalaiból. Az együttesnek eddig 4 albuma jelent meg, rendkívül kellemes, könnyen befogadható dalokkal, amelyeket a közönség imád. Aranylemez, külföldi és hazai fesztivál meghívások, teltházas Müpa koncertek vannak mögöttük. 2018-ban Artisjus-Előadói díjjal, a Magyarjazz.hu pedig idén Közönségdíjjal ismerte el magas színvonalú, egyedi hangzású dalaikat.

A Myrtill és a SWINGUISTIQUE formáció 2011-ben alakult, majd 2012-ben jelent meg első lemezük, amely francia és angol nyelvű dalokat tartalmazott, egyéni gipsy swing feldolgozásban, Django Reinhardt stílusában. Az album oly nagy sikernek örvendett, hogy alig egy év alatt aranylemez lett. 2013-ban jelent meg a következő lemezük, amelyen a feledésbe merült ötvenes, hatvanas évek magyar nyelvű slágereinek átiratai szerepeltek. Harmadik albumukon a legendás Edith Piaf sanzonjaiból válogattak. A közönség rajongva szereti ma is.

Az idén megjelent negyedik lemez szintén számos francia sanzont és egy magyar nyelvű dalt tartalmaz az együttes sajátosan igényes és szórakoztató stílusában.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

A dán rock'n'roll lázadók bejelentették Servant Of The Road elnevezésű világkörüli turnéjuk 32 állomásos európai szakaszát, amelyen – a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.

Két év után ismét végighúzzák a városon a szekeret: Krisna-fesztivál a Városligetben

Két év kihagyás után a Krisna-hívők ismét Szekérfesztivált rendeznek július 9-én, szombaton, Budapesten. Az indiai Szekérfesztivál során az éneklő, táncoló résztvevők hatalmas kötelekkel húzzák végig a városon azt a tarka és díszes szekeret, amelyen Krisna, azaz Isten egy különleges formáját, az "Univerzum Urát" helyezik el.
Új koncertek