Budapest 2023. Apr. 10. (19:00)
Jegyvásárlás

LOVASI


LOVASI

Lovasi András a Kispál és a Borz 1987-es megalapítása óta több, mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője. Életművét a folytonos megújulás és ösztönös építkezés jellemzi: míg a Kispál és a Borz énekeseként basszusgitározik, addig a 2005-ben alapított Kiscsillagban már gitárosként szerepel, a három szólólemeze köré épített műsorokban pedig jellemzően akusztikus gitáron játszik.

A műsor több mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít: előkerülnek Kispál-klasszikusok akusztikus hangszerelésben, felcsendülnek Kiscsillag-dalok átdolgozott változatai, illetve nagy hangsúlyt kapnak a három Lovasi-szólólemez dalai.

Lovasi András jelenleg is több produkció résztvevője, frontembere, és a mai napig aktív dalszerző; melyeknek közös metszetét képezi a zenészbarátaival kiegészült „zenekaros” műsor.

A zenekar felállása a multiinstrumentalista zenészeknek köszönhetően dalról-dalra változik:
LOVASI ANDRÁS: ének, akusztikus gitár, basszusgitár
ARDAY DÁNIEL (Kalef): nagybőgő
BABCSÁN BENCE (Zűrös Banda): fúvósok
G. SZABÓ HUNOR (The Qualitons, Németh Juci): dob, basszusgitár
GÁBOR ANDOR (Aranyakkord): ütősök
SZESZTAY DÁVID (Kiscsillag, Santa Diver): billentyű, gitár


Lovasi András

1967-ben született Pécsett, ahol 1987-ben megalapította barátaival a KISPÁL ÉS A BORZ zenekart, mely a rendszerváltás utáni évtizedek legfontosabb alternatív rockzenei együttese lett.
2005-ben alapította meg a KISCSILLAG zenekart, ami hobbizenekarból mára a fesztiválok és a rock-klubok színpadán rendszeresen koncertező együttessé vált.

Első szólólemeze BANDI A HEGYRŐL címmel jelent meg 2001-ben, majd a TŰZIJÁTÉK DÉLBEN 2019-ben. A 2021-es GRAND HOTEL HALMAHERA album különlegessége, hogy a dalokat prózák kötik össze egy történetté, amely később könyvben is megjelent.

Számos szakmai díj és elismerés mellet 2010-ben előadó-művészeti és szövegírói munkásságáért Kossuth-díjjal tüntették ki.

• A Budapest Bár énekese.
• A Fishing on Orfű fesztivál alapítója, szellemi atyja.
• A Megadó Kiadó és az LA Gardens Studio vezetője.

Megjelenések:
• Kispál és a Borz (1987–2010; 2022–):
11 album, 9 koncertlemez, 6 DVD
• Kiscsillag (2005–): 6 album, 1 könyv
• LOVASI (szóló): 3 album, 1 DVD, 3 könyv

 

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 5 500 Ft
II. Árkategória : 6 900 Ft
III. Árkategória : 7 500 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A koncert, amelyen a tudósító még fejben is elfelejtett jegyzetelni

A koncert, amelyen a tudósító még fejben is...

Az [iLAND], a magyar progresszív rock hibrid zenekara elegánsan remek előadást produkált pénteken a Müpában.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Locsolkodás a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti programokkal, koncertekkel, valamint természetesen hímestojás-készítéssel és locsolkodással várja a látogatókat április 9-én és 10-én a Szentendrei Skanzen.

Ki ne szeretne egy végtelen nyári vakációt?

A Flowers sikerei után Miley Cyrus március 10-én megjelent új stúdióalbuma, az Endless Summer Vacation is meghódította a világot.
Új koncertek