Budapest 2023. Apr. 10. (19:00)

LOVASI


LOVASI

Lovasi András a Kispál és a Borz 1987-es megalapítása óta több, mint 300 megjelent dal szerzője, szövegírója, énekese, hangszeres közreműködője. Életművét a folytonos megújulás és ösztönös építkezés jellemzi: míg a Kispál és a Borz énekeseként basszusgitározik, addig a 2005-ben alapított Kiscsillagban már gitárosként szerepel, a három szólólemeze köré épített műsorokban pedig jellemzően akusztikus gitáron játszik.

A műsor több mint 35 év dalaiból összeállt életműből merít: előkerülnek Kispál-klasszikusok akusztikus hangszerelésben, felcsendülnek Kiscsillag-dalok átdolgozott változatai, illetve nagy hangsúlyt kapnak a három Lovasi-szólólemez dalai.

Lovasi András jelenleg is több produkció résztvevője, frontembere, és a mai napig aktív dalszerző; melyeknek közös metszetét képezi a zenészbarátaival kiegészült „zenekaros” műsor.

A zenekar felállása a multiinstrumentalista zenészeknek köszönhetően dalról-dalra változik:
LOVASI ANDRÁS: ének, akusztikus gitár, basszusgitár
ARDAY DÁNIEL (Kalef): nagybőgő
BABCSÁN BENCE (Zűrös Banda): fúvósok
G. SZABÓ HUNOR (The Qualitons, Németh Juci): dob, basszusgitár
GÁBOR ANDOR (Aranyakkord): ütősök
SZESZTAY DÁVID (Kiscsillag, Santa Diver): billentyű, gitár


Lovasi András

1967-ben született Pécsett, ahol 1987-ben megalapította barátaival a KISPÁL ÉS A BORZ zenekart, mely a rendszerváltás utáni évtizedek legfontosabb alternatív rockzenei együttese lett.
2005-ben alapította meg a KISCSILLAG zenekart, ami hobbizenekarból mára a fesztiválok és a rock-klubok színpadán rendszeresen koncertező együttessé vált.

Első szólólemeze BANDI A HEGYRŐL címmel jelent meg 2001-ben, majd a TŰZIJÁTÉK DÉLBEN 2019-ben. A 2021-es GRAND HOTEL HALMAHERA album különlegessége, hogy a dalokat prózák kötik össze egy történetté, amely később könyvben is megjelent.

Számos szakmai díj és elismerés mellet 2010-ben előadó-művészeti és szövegírói munkásságáért Kossuth-díjjal tüntették ki.

• A Budapest Bár énekese.
• A Fishing on Orfű fesztivál alapítója, szellemi atyja.
• A Megadó Kiadó és az LA Gardens Studio vezetője.

Megjelenések:
• Kispál és a Borz (1987–2010; 2022–):
11 album, 9 koncertlemez, 6 DVD
• Kiscsillag (2005–): 6 album, 1 könyv
• LOVASI (szóló): 3 album, 1 DVD, 3 könyv

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek