Veszprém 2022. júl. 22. (19:00)

Recercare Régizenei Műhely: Labyrinthe de la Mort et l'Amour


Recercare Régizenei Műhely: Labyrinthe de la Mort et l'Amour

Ockeghem, Dufay, Josquin, Binchois és mások műveiből

A 15. századi szerelmi líra majd minden verse halálközeli élményből született. A Szent Szűz iránt érzett áhítat és a szeretett nő iránti szerelem hőfoka egy. A költészet középpontjában az imádott, eszményi nő alakja áll, az ő szépségének rajza s az utána való reménytelen vágyódás.

A vágy addig gyötör, míg végül a beteljesületlenség fájdalma az élet mohó akarása helyett az elengedés felé hajlít, de a halálvágy istenkáromlás. Ebben a felismerésben a lélek megtisztul és átlép a profánból a szent világába. A visszatérés a létezőbe misztikus újjászületés a lélek labirintusán keresztül. 

A labirintus az önmagát megismerni képes ember szimbóluma, próbája nem az útvesztő próbája, hanem a bátorságé. A zene labirintusai: Ockeghem és a korabeli zeneszerzők dalai emberi sorsunkat, végzetünket tárják elénk. Vajon be merünk-e lépni, végig merjük-e járni az élet, a halál és a szerelem labirintusát?

 

Recercare Régizenei Műhely

Suda Magdolna - ének

Reményi Árpád - reneszánsz lant

Sipos Csaba - orgona, ütők

közreműködik: Kovács Előd

 

vendégművészek:

Lachegyi Imre - reneszánsz furulyák

Szabó Zsolt - viola da gambák

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek