Sopron 2023. Apr. 28. - 2023. May. 01

SopronFest 2023


SopronFest 2023

Megérkeztek a legfontosabb részletek, melyeket ugyanazok a szervezők közöltek, akik 30 éve a VOLT Fesztivált is alapították.

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta: a SopronFest 2023. április 22-30. között városszerte, közel 20 helyszínen várja majd a közönséget, a fesztivált a helyiekkel közösen szervezik. Ikonikus soproni klubok, kávézók, éttermek, utcák és terek adnak otthont képzőművészetnek, gasztronómiának, turisztikai programoknak, színháznak, podcast fesztiválnak és természetesen rengeteg zenének, sok-sok koncertnek.

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert soproni születésűek. Számukra is nagy öröm, hogy újra van lehetőségük Sopronban fesztivált szervezni. Elmondásuk szerint régóta vágynak arra, hogy egy újfajta fesztivált indíthassanak, amely kellően mai, ugyanakkor a város értékeire, a helyiek büszkeségeire épül. A szervezői munkában nagy szerep jut a soproniaknak, hiszen a városi programokat részben ők szervezik majd.

A Fő téren és környékén vásárt rendeznek és koncertek zajlanak, sztárséfek érkeznek Sopronba, a Páneurópai Piknik helyszínére vezetett túrákat szerveznek, április 28-29-30-án pedig a Lővérekben felállított gigantikus sátorban és annak környékén a SopronFest fő programja várja a közönséget.

“2023-ban a fesztiválozást kicsit másképp képzeljük el, mint ahogyan azt ezidáig megszokhattuk. A SopronFest hangsúlyos része az a koncert kínálat, amelyet a Lővérekben láthat-hallhat a közönség, hiszen itt aktuális nevek és igazi legendák váltják egymást három napon át, kivétel nélkül olyanok, akik aréna sztárok idehaza. Sopron adottságait kihasználva azonban igyekszünk belakni az egész várost: a Fő téren lesz a megnyitó és napközben koncertek, a 150 éves Liszt Ferenc Kulturális Központban és a város több pontján pedig színház, podcast fesztivál, kiállítások, a legjobb kávézók, éttermek pedig különleges ajánlatokkal várják a közönséget” –  mondta Váncza Panna projektvezető.

A meghirdetett programkínálat a következő hetekben-hónapokban folyamatosan bővül.

Koncertek a Lővérekben

A SopronFest fő helyszíne a Lővérek, ahol április 28-29-30-án egy különleges kialakítású, gigantikus sátorban a hazai klubok és fesztiválok fontos produkció váltják egymást.

A nyitónapon a 2023-as év első koncertjével érkezik a Quimby, de színpadra lép még a Carson Coma, Azahriah, a Follow the Flow és az On the Low legénysége is.
Szombaton a Halott Pénz és a Wellhello mellett Beton.Hofi, Krúbi, a Valmar, Lil Frakk a World is Mine vendégeként pedig Yamina, Jauri és JoerJunior érkezik a Hűség Városába. A zárónap kínálata ugyancsak erősre sikeredett: Majka, a Tankcsapda, Dzsúdló, a ByeAlex és a Slepp, illetve a Punnany Massif és a Margaret Island lépnek fel, a háromnapos ünnep zárására pedig a Necc Party jelentkezik sok-sok apró részlettel rengeteg nagy slágerből.

Miénk itt a Fő tér!

Fontos szerep jut a SopronFest programjában az ország egyik legszebb, legikonikusabb helyszínének, a Fő térnek. A Tűztorony tövében napközben koncertezik Lovasi András, a Szalonna és Bandája, és itt mutatkozik be Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter és Bérczesi Róbert új közös formációja, a SziamiKarma zenekar is. A SopronFest hivatalos megnyitója április 27-e, amikor az Analog Balaton ad itt koncertet, a fényfestéssel felöltöztetett Tűztorony erkélyén pedig a Be Massive Horizon, Dj Metha és a soproni Secret Fusion indítja a fesztivált.

Gasztronómia

Sopront sok mindenért lehet szeretni, de a gasztronómiai kínálat biztosan sokak listáján szerepel. A SopronFest idején sok-sok étterem, kávézó, borozó különleges választékkal várja a vendégeket, kedvezményekkel, kedvességekkel és vendég séfekkel. Az Erhardt Étterem és a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda elsőként csatlakozott a SopronFesthez, sztárséfek érkeznek a városba, a csokigyárban pedig a szerencsések maguk is kivehetik a részüket a csokoládé készítés titokzatos világából. Eközben bortúrán kóstólhatjuk végig a Soproni Borvidék büszkeségeit.

Képzőművészet, kiállítások és alkotók a SopronFesten

A SopronFest szervezői EfZámbó István alkotását, egy korabeli Trabantot ajándékoznak a városnak, amely közterületi szoborként lesz majd látható.

Ritka alkalom, amikor egy vidéki város másfél hétig egy egész sor képzőművészeti projektnek ad otthont. Kiss Tibor, a Quimby szövegíró-frontembere hosszú ideje csak nagyon ritkán alkot. A SopronFest szervezőinek felkérésére most tárlatra készül. Weiler PéterKár lett volna disszidálni” című kiállítása a rendszerváltás korszakát idézi abban a városban, amely ennek az időszaknak a szimbólumának számít. A különleges projekt a 2023-ban 80 éve született fotóművésznek, Lobenwein Tamásnak, a rendszerváltás pillanatainak legismertebb dokumentalistájának állít emléket.  Ráadásul még öt képzőművész is érkezik a városba, akik a SopronFest ideje alatt alkotnak és a hűség témáját mutatják be. Az elkészült műveket soproni éttermek, szállodák vásárolhatják meg és állíthatják ki.

Sopron híres arról, hogy a városban megforduló világsztárok 1-1 széket hagynak a városban, amelyeket bárki kipróbálhat. Ma már többek között Lemmy, a Depeche Mode, a Linkin Park vagy éppen Iggy Pop széke is megcsodálható, kipróbálható Sopronban. A Csillagok Városa túra keretében popkultúrában jártas idegenvezető mutatja be a város zenei történelmét.

 

 

Jegyek:
April 28.
14:30
April 28.
14:30
April 28.
14:30
April 29.
14:30
April 29.
14:30
April 30.
14:30
April 30.
14:30
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek